Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iun 2010 - Anul XV, nr. 129 (4420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest deosebit

Donaţie de mostre mineralogice pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii

Vineri, 4 Iunie 2010 (14:13:25)

O donaţie de mostre mineralogice, făcută la Muzeul de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, împlineşte cea din urmă dorinţă a unui inginer minier român, stabilit în Franţa, în urmă cu mai bine de 40 de ani.
Adrian Irvin Rozei, fiul colecţionarului de mostre mineralogice Ionel Rozei (care a decedat în luna februarie a.c., la 102 ani) a împlinit dorinţa tatălui său donând vineri, 4 iunie a.c., Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava, o colecţie de cristale minerale alcătuită pe parcursul câtorva decenii, piese adunate din toate colţurile lumii.
Adrian Irvin Rozei, care a venit la Suceava la invitaţia prietenului său Ciprian Bojescu, a spus că donaţia survine unui gest similar pe care l-a făcut în anul 1998, când a oferit Muzeului de Ştiinţele Naturii o colecţie de fluturi din Peru, colecţie expusă şi prezentată de muzeografii suceveni.
Când încă trăia şi s-a pus problema în familie ce se va întâmpla cu colecţia mineralogică, Jean (Ionel) Rozei şi-a manifestat dorinţa ca aceasta să ajungă tot la muzeul din Suceava.
Şeful secţiei muzeale sucevene, Angela Anea, a primit cu mare bucurie donaţia adusă de Adrian Irvin Rozei, subliniind faptul că a identificat „piese care nu există în această formă în patrimoniul CMB Suceava”, fiind încântată totodată de două volume de specialitate în limba franceză oferite odată cu colecţia.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţie de mostre mineralogice pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii.
 Vizualizări articol: 826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donaţie de mostre mineralogice pentru Muzeul de Ştiinţele Naturii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei