Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste

Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ

Marţi, 1 Iunie 2010 (14:40:09)

De la o zi la alta, tot mai muţi dascăli din judeţ aleg să iasă din grevă şi să reia cursurile. Dacă unii profesori nu au fost de acord chiar de la început să intre în grevă, alţii au protestat câteva ore, iar alţii au renunţat la grevă după o zi.
Potrivit liderilor de sindicat din Suceava, în cea de-a doua zi de grevă generală, numărul şcolilor în care activitatea didactică a fost în continuare întreruptă a scăzut faţă de ziua precedentă. „Astăzi (n.r. marţi), avem 27 de unităţi de învăţământ care au ieşit din grevă, dar mai sunt şi şcoli care nu au făcut grevă în prima zi, iar azi (n.r. luni) au anunţat că încep protestele. Un exemplu în acest sens este zona Fălticeni, unde două şcoli au intrat în grevă şi patru şcoli au ieşit din grevă”, a declarat Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”. Cernica a mai precizat că din cele 176 de şcoli afiliate sindicatului pe care îl reprezintă, în 27 de unităţi marţi nu s-a mai făcut grevă. „Chiar şi aşa, este grevă generală pe termen nelimitat şi continuăm protestele. Sunt şcoli care au ales să rămână în grevă, iar acestea rămân închise şi mâine (n.r. miercuri). 
Şi profesorii din Sindicatul „Bucovina-Rădăuţi” aleg să iasă din grevă, iar numărul unităţilor şcolare închise este în scădere. Astfel, toate unităţile de învăţământ preşcolar din zona Rădăuţi şi-au reluat activitatea şi zilnic, alte şcoli generale anunţă că ies din grevă. 
Potrivit situaţiei întocmită de Inspectoratul Şcolar Suceava, luni, la ora 17:00, 51% dintre cadrele didactice din judeţ erau în grevă. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest procent va suferi diminuări. „Am primit o notificare de la Sindicatul „Bucovina” Rădăuţi prin care ne anunţă că toate grădiniţele încetează grevă, deci procentul va scădea”, a declarat Petru Carcalete.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greva dascălilor se sparge în tot mai multe şcoli din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bucuria Carcaletelui trimis de
( 1 iun 2010, 19:06:02
Are cu ce sa se laude la minister. A reusit sa sparga grevele cu ajutorul aservitului cernica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei