Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Împotrivire

PSD-iştii au refuzat să voteze repartizarea banilor europeni localităţilor afectate de inundaţii

Marţi, 1 Iunie 2010 (14:48:15)

Deliberativul judeţean întrunit marţi în şedinţă extraordinară a aprobat cu 22 voturi pentru, cele ale consilierilor PD-L şi PNL, repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate localităţilor afectate de inundaţiile din iulie 2008. Cei 11 consilieri PSD prezenţi la şedinţă au refuzat să-şi exprime votul fiind nemulţumiţi de modul în care au fost repartizaţi banii şi au anunţat că vor cere anularea hotărârii Consiliului Judeţean la instanţa de contencios administrativ. Deliberativul judeţean a repartizat 11 milioane de lei unui număr de 41 de localităţi. Sume mai mari au primit Vicovu de Jos- 1,5 milioane de lei, Straja- un milion de lei, Voitinel şi Marginea câte 600.000 de lei, Moldoviţa-550.000 de lei, Bilca, Brodina şi Ulma câte 400.000 de lei. Restul localităţilor au primit sume cuprinse între 100.000 şi 300.000 de lei. Banii au fost repartizaţi în baza unor criterii aprobate de deliberativul
 judeţean în şedinţa precedentă.
Reuniunea de marţi a Consiliului Judeţean a fost marcată de comportamentul ieşit din tipare a aleşilor social democraţi. Încă din start consilierii PSD au cerut o pauză de cinci minute pentru a se consulta în legătură cu proiectul privind repartizarea banilor de la Fondul European de Solidaritate. Apoi la reîntoarcerea în sală au anunţat că nu sunt de acord cu ordinea de zi şi au stat un minut în picioare în semn de protest faţă de faptul că la şedinţa Euroregiunii „Prutul de Sus”, desfăşurată sâmbătă la Centrul Economic Bucovina, au fost ţinuţi în picioare. 
Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că banii au fost repartizaţi în baza unor criterii clare aprobate de deliberativul judeţean punând atitudinea aleşilor social democraţi pe seama luptei politice. Flutur s-a arătat deranjat şi de protestul social- democraţilor vizavi de faptul că au fost ţinuţi în picioare la şedinţa Euroregiunii „Prutul de Sus” apreciindu-l ca fiind unul „comic şi penibil”. Şeful administraţiei judeţene le-a adus aminte consilierilor PSD că s-au simţit bine alături de democrat- liberali la restaurant „când au mâncat sarmale cu degetele iar unii dintre ei, mai încet şi mai în şoaptă, au apreciat acţiunea noastră”. „Nu se poate aşa ceva. Au doar glumiţe în program, fie se supără că nu au mâncat suficiente sarmale la Centru Economic Bucovina. Slavă Domnului s-au simţit bine acolo, au băut cafele, au stat la terasă, după care spun că i-am ţinut în picioare într-un edificiu pe care ei l-au construit, nu noi. O să le aducem scaune data viitoare”, a declarat Flutur.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD-iştii au refuzat să voteze repartizarea banilor europeni localităţilor afectate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD-iştii au refuzat să voteze repartizarea banilor europeni localităţilor afectate de inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei