Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Uliu Mureşan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Există un simţ, al bunului, parcă aşa îi zice, nu? Mureşan, preşedintele CFR-ului din Cluj, cel care ţipa cu şapte guri în mai toate etapele trecute că îl lucrează arbitrii pe unde îl prind, declară de data asta că nu îl interesează dacă a fost a fost ofsaid la golul înscris de Trică Rapidului! Ţin să precizez că am citit respectiva declaraţie defilând pe ecran la o emisiune “de profil”, deci am oarecari rezerve în preluarea ei fără distorsiuni. Dacă totuşi este în întregime veridică, atunci frizează nesimţirea. Comentariile ar fi de prisos. În afară de unul, ăla cu peştele care se împute de la cap.

Nu ştiu dacă Italia e un termen bun de comparaţie, având în vedere corupţia care există prin cizmă, poate că este totuşi, fiindcă până la urmă se mai lasă cu penalizări, cu retrogradări, suspendări sau excluderi din viaţa sportivă. Am amintit de italieni fiindcă acolo s-a întâmplat în ultima etapă un episod demn de a-l aduce în atenţia oamenilor din fotbalul nostru, presupunând că am beneficia de ea. Marea surpriză a rundei a fost victoria napoletanilor în faţa lui Juventus, scor 3-1. Povestea a pornit de la ultimul gol, realizat de Domizzi de la Napoli dintr-un penalty obţinut de Zalayeta, un ex. Problema este că acesta a simulat complet faultul cu pricina, aşa înţelegând el să se răzbune pe foştii colegi. Numai că acolo comisiile se autosesizează şi la aşa ceva şi iată că uruguayanului i se aplică rapid o suspendare de două etape. Însă interesantă este interpretarea simulării. Astfel, se poate accepta un moment de rătăcire, de cedare în faţa tentaţiei de a obţine un avantaj pentru echipă, dar nu se tolerează persistenţa în greşeală. Asta înseamnă că se speră într-o oarecare mustrare de conştiinţă din partea farsorului, adică acesta, după ce se ridică de la pământ, să meargă la arbitru şi să-i spună că n-a fost fault şi că trebuie să revină asupra deciziei! Comisia s-a prevalat şi de acest lucru pentru a justifica suspendarea lui Zalayeta. Cum a reacţionat conducerea clubului napoletan? Ei bine, a anunţat că nu va face nici un fel de recurs, acceptând astfel ambele greşeli, şi a jucătorului, şi a arbitrului. Deşi era atât de simplu să n-o intereseze...

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uliu Mureşan.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uliu Mureşan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei