Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Interdicţie de 10 ani în SUA pentru boxerii hoţi

"

Consulul general al României la Chicago, Gheorghe Predescu, a declarat că cei trei pugilişti români participanţi la Campionatele Mondiale care au încercat să fure dintr-un magazin au primit interdicţie de a intra în SUA pentru următorii zece ani. Predescu a precizat că, dacă după acest interval de timp vor dori să călătorească în SUA, cei trei vor fi obligaţi să facă o cerere, iar autorităţile americane vor face o evaluare şi vor aprecia dacă le vor mai acorda acest drept.

Consulul general a mai spus că Poliţia din Chicago a informat Consulatul general al României în legătură cu acest incident, după reţinerea celor trei pugilişti, care au fost surprinşi de camerele de luat vederi în timp ce încercau să fure din magazinul Nordstrom, un supermarket cu un sistem de securitate foarte bun. El a spus că, în cazul în care ar fi fost formulate acuzaţii împotriva celor trei pugilişti, aceştia ar fi fost în cel mai bun caz condamnaţi la o luna de muncă în folosul comunităţii, pedeapsa putând fi chiar cea cu închisoarea.

"Sunt nişte prejudicii maxime pentru imaginea României şi pentru imaginea Federaţiei (n.r. - de box). Este o dezamăgire personală pentru că se aruncă o pată. A fost implicit o palmă dată sportului, federaţiei de box", a apreciat consulul general. În opinia oficialului, duritatea sancţiunilor aplicate celor trei subliniază tocmai intransigenţa cu care sunt tratate astfel de fapte. "Este şi un prejudiciu de imagine adus AIBA, care a făcut eforturi pentru organizarea acestui eveniment, cu atât mai mult cu cât ocupanţii primelor locuri ar fi obţinut dreptul de a participa direct la Olimpiada de la Beijing", a mai spus consulul general. El a apreciat drept "foarte trist faptul că s-a creat un precedent cu sportivii români". Consulul general a adăugat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu oficialii din Chicago în contextul incidentului petrecut, s-a desprins ideea necesităţii unei analize nu numai a performanţelor fizice ale sportivilor, ci şi a trăsăturilor de caracter ale acestora. Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a anunţat pe site-ul său oficial că trei pugilişti români, Bogdan Dinu (21 ani), Ronald Gavril (21 ani) şi Iulian Stan (20 ani), au fost excluşi pe viaţă din boxul amator şi trimişi acasă de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago, după ce au fost surprinşi încercând să fure dintr-un magazin. Potrivit AIBA, alături de cei trei pugilişti, excluderea pe viaţă din boxul amator îl vizează şi pe conducătorul delegaţiei României, Vasile Câtea, considerat responsabil de faptul că nu i-a supravegheat pe sportiv.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interdicţie de 10 ani în SUA pentru boxerii hoţi.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Interdicţie de 10 ani în SUA pentru boxerii hoţi1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotiiiiiiiiii trimis de
(31 oct 2007, 11:39:27
stim ca boxeerii nu au prea multa minte de fapty sunt adunatura de vagabonzi batausi si hoti acum se pot apuca de vechea meserie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei