Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţie de debut

Festivalul de film „Pe urme de legendă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

La Suceava s-a încheiat Festivalul de film „Pe urme de legendă”, manifestare organizată de Filiala Suceava a Asociaţiei Difuzorilor şi Editorilor Patronat al Cărţii (ADEPC), având ca parteneri Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul de perfecţionare a funcţionarilor de stat şi publici Cernăuţi - Ucraina, care s-a desfăşurat în intervalul 27-29 octombrie a.c.

 

Festivalul, care-a constituit evenimentul axial în derularea proiectului cu genericul „Promovarea cooperării transfrontaliere prin carte-film-advertising”, proiect care are ca obiectiv „dezvoltarea cooperării între creatori, promotori de cultură şi operatori din zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi în vederea valorificării patrimoniului cultural şi istoric, ca mijloc de promovare a turismului tematic”, a aliniat la startul competiţional producţii documentare realizate de o parte şi de alta a frontierei dintre România şi Ucraina.

În urma vizionărilor, care au avut loc în sala multimedia a Muzeului de Ştiinţele Naturii din cadrul Complexului Muzeal Bucovina Suceava, juriul manifestării, al cărui preşedinte a fost regizorul şi scenaristul Alecu G. Croitoru, prof. univ. la Universitatea de Arte „Hyperion”, membri fiind Puiu Zaharia, director al firmei de producţie foto şi TV „Internaţional TVN-SYS SA Suceava” şi jurnalistul ucrainean Vitalie Zâgrea, reprezentant al Companiei Regionale de Stat de Televiziune şi Radioficare din Cernăuţi, cărora li s-a alăturat subsemnatul în calitate de reprezentant al publicului, au fost apreciate şi premiate următoarele filme: Marele Premiu, în valoare de 250 $, a fost acordat producţiei ucrainene „Cireşe amare”, premiul pentru regie a fost atribuit tot unei realizări din ţara vecină cu genericul „Castele de nisip”, iar premiul publicului a revenit filmului „Suceava, inima Bucovinei”, realizat sub egida Societăţii Ştiinţifice „Cygnus - Centru UNESCO” Suceava. Cu Menţiune specială au fost răsplătite două filme ucrainene dedicate lui Mihai Eminescu şi George Enescu.

 

„O idee generoasă”

 

Festivalul, care aşa cum au subliniat la deschidere organizatorii şi-a propus „să prezinte Bucovina ca pe o poveste frumoasă şi atractivă” şi totodată să stimuleze şi să creeze premisele realizării „unui prim film despre Bucovina, de o parte şi de cealaltă a frontierei”, a fost onorat cu prezenţa de reprezentanţii diplomatici ai României şi Ucrainei în zonă, respectiv consulul general al României la Cernăuţi, Romeo Săndulescu, şi viceconsulul Ucrainei la Suceava, Mihail Lienkov.

Primul festival de film transfrontalier, „o idee generoasă”, aşa cum a apreciat la final preşedintele juriului, regizorul Alecu G. Croitoru, un început care, dacă va prinde rădăcini şi se va permanentiza, va constitui o nouă punte în consolidarea relaţiilor dintre România şi Ucraina.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul de film „Pe urme de legendă”.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul de film „Pe urme de legendă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei