Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scumpire

"Laptopul de 100 de dolari", destinat copiilor săraci, a ajuns 200 de dolari

"

Computerul proiectat pentru copiii săraci din lume, în cadrul unei program lansat de fundaţia americană "Un laptop pentru fiecare copil", a fost scos la vânzare la preţul de 200 de dolari, faţă de nivelul anunţat la iniţierea proiectului, de 100 de dolari, transmite Reuters.

Supranumit "laptopul de 100 de dolari", computerul va fi distribuit asociaţiilor umanitare, care hotărăsc unde vor fi trimise unităţile.

Fundaţia "Un laptop pentru fiecare copil", înfiinţată de profesorul Nicholas Negroponte, a început să accepte comenzi pentru aceste computere, în loturi de 10.000 de aparate, la preţul de 200 de dolari bucata.

La momentul anunţării programului, analiştii au apreciat că producerea unor computere de numai 100 de dolari ar putea revoluţiona industria PC-urilor.

În urmă cu două săptămâni, un reprezentant al fundaţiei a confirmat informaţiile conform cărora costul de producţie al laptopurilor va fi de 188 de dolari, peste ţinta de 150 de dolari stabilită în februarie şi peste preţul original, de 100 de dolari.

Computerele urmează să intre în fabricaţie luna viitoare, în China, iar numărul de unităţi produse va fi mult mai mic decât cel estimat iniţial.

Negroponte anticipa că, până în luna mai, va avea comenzi pentru 2,5 milioane de computere, dar această prognoză nu s-a concretizat. Până în prezent, fundaţia a primit comenzi din trei ţări, Uruguay, Peru şi Mongolia, dar numărul de laptopuri comandate nu a fost dezvăluit.

"O sută de dolari nu a fost un preţ realist, iar acest fapt reduce credibilitatea proiectului", a declarat Wayan Vota, expert în promovarea dezvoltării prin intermediul tehnologiei, care estimează comenzile la maxim 200.000 de laptopuri.

Laptopurile includ o tastatură multilingvistă, o cameră video, conectare wireless şi software linux. Microsoft încearcă, în prezent, să adapteze sistemul Windows XP pentru a funcţiona pe acest tip de computer.

La începutul acestui an, fundaţia s-a asociat cu grupul Intel, care proiectează un computer concurent, şi ar putea colabora la un laptop ieftin, de a doua generaţie.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Laptopul de 100 de dolari", destinat copiilor săraci, a ajuns 200 de dolari.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Laptopul de 100 de dolari", destinat copiilor săraci, a ajuns 200 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Investitie eficienta trimis de
(31 oct 2007, 22:18:25
nu este o suma mare , pe termen mediu si lung copilasii de azi o vor returna la bugetul de stat inzecit...!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei