Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi, la Suceava

Salon naţional de umor, expoziţie de grafică satirică şi concurs de graffiti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

La Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina se deschide astăzi, la ora 17:00, cea de-a XVIII-a ediţie a Salonului Naţional de Umor de la Suceava. Salonul-concurs, cu tema „Minte sănătos în corp sănătos”, se desfăşoară pe două secţiuni: caricatură şi, pentru prima oară, bandă desenată umoristică.

Organizat sub egida Consiliului Judeţean de către Complexul Muzeal Bucovina (CMB) Suceava, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Clubul Umoriştilor Bucovineni şi Colegiul PIM, salonul aliniază peste 20 de nume importante ale caricaturii şi benzii desenate umoristice.

Juriul, alcătuit din graficienii satirici Mihai Pânzaru PIM - preşedinte, Radu Bercea şi Pamfil Horodnic - membri, va trebui să decidă cui vor fi acordate deja binecunoscutele premii „Nicolae Claudiu” şi „Constantin Sofroni”, pentru caricatură, dar şi nou instituitul premiu „Pompiliu Dumitrescu”, pe care Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” îl va pune în joc pentru creatorii de bandă desenată.

 

„Turism în Bucovina”, expoziţie promovată exclusiv on-line

 

Manifestarea va avea amploare şi prin faptul că salonul de umor se conjugă cu prima Expoziţie Internaţională de Grafică Satirică intitulată „Turism în Bucovina”, acţiune promovată exclusiv on-line, care-şi propune să aducă la cunoştinţa pasionaţilor de turism din întreaga lume potenţialul natural şi obiectivele turistice şi economice ale zonei.

Manifestarea, aşa cum a subliniat graficianul satiric Ovidiu Ambrozie Bortă-BOA, iniţiatorul acţiunii, „nu are caracter concurenţial, ca atare nu are un juriu, iar lucrările au fost acceptate dacă s-au încadrat tematic şi au respectat condiţiile minimale propuse de organizatori”. Aşa cum a precizat el, „nefiind vorba de un concurs, nu se vor acorda premii, dar toţi participanţii vor primi pe CD catalogul virtual al manifestării şi toate lucrările vor fi publicate pe pagina web a CMB Suceava”.

Premiile vor fi acordate de revista „Turism Life”, prin directorul acestei publicaţii, Constantin Budnariu, şi vor consta într-un sejur pentru două persoane la o pensiune din Bucovina şi o cină romantică la un restaurant din zonă.

 

Concurs de graffiti

 

Odată cu salonul naţional de umor şi cu expoziţia de grafică satirică va fi organizat un nou concurs de graffiti (care a avut deja o ediţie de debut cu un an în urmă), prin care se doreşte „domesticirea” acestei forme de comunicare vizuală urbană, ridicată până la rangul de artă, şi practicarea ei într-un cadru organizat, concurs la care premiile vor consta în materiale de lucru pentru grafferi (vopsele şi spray-uri color).

Concursul, care se va desfăşura în aer liber, suportul de lucru fiind câteva panouri de rigips aliniate de-a lungul peretelui exterior al muzeului, îşi propune să focalizeze atenţia publicului, provocându-l să viziteze şi expoziţiile de caricatură de la etaj.

În cadrul festivităţii de deschidere va fi lansat şi primul catalog al salonului sucevean de umor, catalog care cuprinde caricaturile celor două ediţii anterioare, care au avut ca teme „Banii” şi „Femeia”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salon naţional de umor, expoziţie de grafică satirică şi concurs de graffiti.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salon naţional de umor, expoziţie de grafică satirică şi concurs de graffiti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei