Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Steaua

Lăcătuş a bătut palma cu ciobanul

"

Noul antrenor al FC Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat, luni, în conferinţa de prezentare, că oferta de a pregăti echipa "roş-albastră" reprezintă un tren care nu trebuia pierdut, deoarece poate nu i se mai oferea altădată această şansă. "Nu puteam sta prea mult pe gânduri după ce am primit oferta, o şansă ca asta nu trebuie să o ratezi. Dacă trenul se opreşte în gară şi nu te urci, nu ştiu dacă mai ai altă ocazie. M-am consultat cu soţia. Îmi văd de drumul meu, e alegerea mea şi a familiei mele. Şanse la titlu mai sunt, mai avem de jucat încă 22 de etape. Poate domnul Becali va fi mai indulgent cu obiectivele Stelei, a şi spus-o de altfel, însă, normal, eu îmi doresc să reuşesc. Când e greu şi reuşeşti, e şi mai frumos. Depinde de mine şi de jucători cât voi sta", a spus noul tehnician al "roş-albaştrilor", El a anunţat cooptarea în staff-ul tehnic, ca antrenor secund, a naşului său Roland Nagy, cu care a lucrat şi în trecut. Lăcătuş a menţionat că numirea ca antrenor al Stelei reprezintă cea mai mare provocare din cariera sa. "Dacă jucătorii vor da randament ca în trecutul nu prea îndepărtat, Steaua va ajunge încet-încet în fruntea clasamentului. E cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor. Când accepţi o asemenea ofertă, ştii şi ce riscuri îţi asumi. Importante sunt rezultatele, cel puţin acum, până la finalul turului, apoi să sperăm că vom avea linişte să pregătim returul. Dacă nu era Steaua în această situaţie, poate nu mai era nici Lăcătuş aici. Şanse teoretice de calificare mai departe în Liga Campionilor există, depinde de jucători în primul rând. Au demonstrat că au valoare, deocamdată e o problemă psihică. Ne putem gândi şi la calificare, dacă învingem acasă facem şase puncte", a spus Lăcătuş.

 

Nu a discutat încă despre clauzele din contract

 

Marius Lăcătuş a precizat că nu a discutat despre clauzele şi durata contractului. "O să avem timp zilele astea, n-am pus acest lucru pe primul plan, până acum bucuria a fost prea mare. În acest timp am încercat să înţeleg ce se întâmplă la echipă. Cum poate ieşi Steaua din această pasă proastă? Adunând puncte. Jucătorii trebuie să recapete încredere, asta e soluţia", a comentat el. Întrebat dacă ar fi venit la Steaua şi în cazul în care ar fi fost sub contract cu o altă echipă, Lăcătuş a precizat: "Am discutat şi cu conducerea de la UTA, au spus că dacă va fi o ofertă de la Steaua, nu se vor opune", a spus el, completat de Gigi Becali: "Venea şi din Africa, ăsta a fost visul lui".

 

Becali l-a lucrat pe Lăcătuş în 2004

 

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a recunoscut că i-a făcut "manevre" în vara anului 2004, când jucătorii au fost puşi să voteze pe cine vor tehnician în locul lui Victor Piţurcă, atunci fiind ales Walter Zenga. "I-am făcut eu manevre la bileţele, nu-l vroiam eu atunci, pentru că n-aveam încredere în el. M-am mai consultat şi eu atunci cu diverse persoane. Nu contează cine votează, ci cine numără voturile. Am făcut atunci propagandă electorală, recunosc că i-am făcut manevre. De ce am făcut vot în rândul jucătorilor? Pentru că mi-era jenă de el, ne cunoşteam, eram prieteni, voiam să găsesc o scuză şi faţă de el, şi faţă de suporteri. N-ai treabă cu suporterii, dar când nu le respecţi idolul, ai treabă cu ei. Puteau zice: «Tu ai venit aici, bun, dar Steaua e de zeci de ani, Lăcătuş e un simbol». Trebuie să le dai o explicaţie, nu poţi să laşi gloriile în afară la infinit", a spus Becali.

Marius Lăcătuş a replicat spunând că nu-i poartă pică lui Becali, deoarece i-a zis despre acest lucru. Becali a menţionat că l-a adus pe Lăcătuş la Steaua în primul rând pentru calităţile lui umane. Gigi Becali a explicat de ce Lăcătuş a renunţat în trecut la funcţia de preşedinte al FC Steaua. "Mi-a zis că nu poate fi preşedinte de poză, de tablou, că nu-i place. Ne-am despărţit prieteneşte. Voi fi mai indulgent cu Marius, trebuie să se acomodeze ca antrenor la nivel înalt. Jucătorii l-au primit cu mare dragoste, au fost încântaţi, ştiu asta, că am şi eu cârtiţele mele", a spus el.

 

Becali nu renunţă la ideea de a se implica la echipă

 

Gigi Becali a vorbit din nou despre implicarea sa la echipă: "Când merge treaba bine, nu mă interesează. dacă nu merge, doar n-oi sta să mă uit, normal că mă implic, pot să fie toţi antrenorii din lume. Nu mă bag şase-şapte meciuri, merge bine treaba, gata, ce îmi trebuie să mă mai implic?". Întrebat de fostul principal Massimo Pedrazzini, revenit acum secund, Becali, a spus, râzând: "I-am făcut manevre lui Pedrazzini cu Marius, l-au lucrat jucătorii la Cluj, a fost o maşinaţiune inteligentă din partea mea. Dacă naşul tău a ajuns să spună că i-am făcut manevre, că a fost premeditat... Şi la Pedrazzini a fost premeditat şi omul nu zice nimic". Becali a dezvăluit că au fost persoane care l-au sfătuit pe Lăcătuş să nu se bage acum la Steaua. "Sunt oameni răutăcioşi, dar Marius nu pune botul la asemenea vrăjeli. Dacă l-am adus pentru imagine? Nu. Contează şi asta, dar nu l-am adus în scopul ăsta. Dacă voi credeţi că sondajele au legătură cu asta, vă înşelaţi. Şi în lupta cu Hagi tot eu am câştigat, ca un conducător autoritar. Lupta cu suporterii? Sunt relaxat, am cursul vieţii mele, ei fac politica lor, eu pe a mea. Am vreo afacere cu galeria? Nu mă interesează că înjură, pot să mă înjure. Nu vă convine, nu veniţi la stadion, înjuraţi-mă, dar nu mai faceţi ce aţi făcut ca să ne suspende terenul. Nu sunt ăla fricos, că mă ameninţă ei cu moartea pe bloguri. pot să mă ameninţe, nu mi-e frică de galerie, pentru că n-am treabă cu ei", a spus el.

 

Ienei se mai gândeşte dacă vine la Steaua

 

Tehnicianul Emeric Ienei a declarat că se mai gândeşte dacă acceptă să devină directorul tehnic al Stelei, după ce finanţatorul stelist Gigi Becali a afirmat că fostul selecţioner va veni în proporţie de 90 la sută la gruparea din Bulevardul Ghencea. "Mai sunt încă 10 la sută. Eu am o familie, locuiesc la Oradea, trebuie să mă gândesc la mai multe aspecte. Mă mai gândesc, mai îmi trebuie timp să iau o decizie dacă voi accepta oferta Stelei", a declarat Emeric Ienei. El a explicat astfel de ce a avut în ultima vreme o atitudine critică la adresa finanţatorului echipei Steaua, Gigi Becali: "Nu am fost rău intenţionat. Am vrut să-l trezesc. Acum i-a venit mintea la cap".

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăcătuş a bătut palma cu ciobanul.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăcătuş a bătut palma cu ciobanul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei