Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

CFR Cluj câştigă în Giuleşti şi visează la titlu

"

Echipa Rapid Bucureşti a suferit prima înfrângere în ediţia 2007/2008 a Ligii I, duminică, pe teren propriu, scor 1-2 (0-1), în faţa formaţiei CFR Cluj, care rămâne invincibilă în acest sezon pe plan intern.

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 37, prin Eugen Trică. Acesta a marcat din voleu, de la 11 metri, după o pasă de la Dani, şi, deşi se afla în ofsaid golul a fost validat. În faza premergătoare golului, rapidiştii au reclamat o lovitură liberă pentru un henţ comis de Panin la mijlocul terenului. Rapid a restabilit egalitatea prin Lucian Burdujan, în minutul 56, la trei minute după ce atacantul a fost introdus pe teren în locul lui Măldărăşanu. Burdujan a primit o pasă de la Buga, la 18 metri, l-a întors pe Cadu, a intrat în careu şi a marcat cu un şut în vinclu, la colţul scurt, care l-a surprins prea avansat pe portarul Nuno Claro. Christian Fabbiani a readus pe CFR Cluj în avantaj, în minutul 73. Portarul Nuno Claro a degajat mingea a ajuns la Fabbiani, cu spatele la poartă, a protejat în faţa lui Maftei şi a înscris cu un şut din întoarcere, de la 20 de metri, imparabil pentru Dănuţ Coman, care a atins mingea, însă insuficient pentru a o devia în afara cadrului porţii. Înainte de startul meciului, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului fotbalist Nicolae Dobrin, decedat vineri, la spitalul din Piteşti, la vârsta de 60 de ani, după ce în ultimii ani a suferit de cancer pulmonar. De asemenea, la intrarea la tribuna oficială au fost afişate câteva versuri, scrise cu litere de-o şchioapă, dedicate lui Nicolae Dobrin: "Acum când lumea toată te-nchină/Din Giuleştiul nostru cu stimă/Îţi dorim iertare pe acest ultim drum/Oriunde te vei afla tu acum / Destinul e dur câteodată / Omenirii să-nţeleagă o faptă / Bernabeul n-o să te uite niciodată / Realul nostru încă aşteaptă / Invenţiile tale făcute senin / Numai de tine, Nicolae Dobrin". Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren purtând un banner pe care era scris "Nu te vom uita niciodată" şi pe care era imprimat o fotografie cu Nicolae Dobrin. Imediat după finalul meciului, fanii rapidişti scandat "Mircea Rednic eşti o mizerie" şi "Demisia".

 

Copos se ia de arbitraj şi de conducerea CFR-ului

 

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a calificat drept "furt" prestaţia brigăzii de arbitri la meciul cu CFR Cluj. "Din păcate, astăzi munca unor oameni care au crezut în acest meci a fost furată şi nu ştiu dacă meritam să pierdem. CFR e o echipă bună, dar nu se poate ca arbitrii să te fure în halul acesta. A fost ofsaid clar la primul gol. La pauză am văzut reluarea, a fost o jumătate de metru. Şi atunci mai poţi să joci împotriva arbitrilor? Mai poţi oare să îndrăzneşti să investeşti, să cheltuieşti bani când ştii că arbitrii te fură? Şi nu e prima oară, e a doua oară", a spus Copos. Acţionarul rapidist i-a felicitat pe jucătorii ambelor echipe pentru jocul de duminică şi a subliniat că antrenorul Mircea Rednic a pregătit meciul cât a putut de bine. "Bravo celor de la CFR, dar şi celor de la Rapid, care s-au străduit extrem de tare astăzi. Să nu uităm că echipa nu este încă pregătită fizic şi asta s-a văzut azi. Mircea Rednic a făcut maximum în această perioadă, nu putea să facă mai mult", a subliniat Copos. "Rezultatul de azi este unul mincinos. Arbitrii au viciat evident rezultatul. Conducătorii CFR-ului au învăţat de la miliţieni cum să meargă cu bani la arbitri (n.r. - referire la dinamovişti). A venit miliţianul de Andone acolo şi i-a învăţat imediat. Noi, Rapidul, n-o să facem niciodată aşa ceva", a spus iritat Copos. Oficialul rapidist se întreabă la ce practici vor apela conducătorii clujeni în returul campionatului. "Sunt extrem de supărat. Cei de la CFR umblă cu bani la arbitri într-un hal fără de hal. Păi cum se poate explica faza cu penaltiul primit de ei, când faultul avusese loc cu doi metri în afara careului? Doi metri! Acum la fel cu noi. Aşa ceva n-am mai văzut. Ce putea să fie mai evident decât ofsaidul ăla la Trică? Eu chiar nu pot să înţeleg. Îmi pare rău că o echipă ca CFR a ajuns să facă astfel de lucruri. Păi dacă acum procedează aşa, în retur la ce practici să ne aşteptăm?", a precizat acţionarul majoritar.

 

Rednic nu acuză arbitrajul

 

Antrenorul Mircea Rednic a declarat că Rapid nu a pierdut din cauza arbitrajului meciul de duminică şi a subliniat că un rezultat de egalitate ar fi fost mai corect, ţinând cont de aspectul jocului. Tehnicianul rapidist consideră că în partida de duminică CFR Cluj a avut mai mult noroc şi a precizat că la finalul jocului l-a felicitat pe antrenorul Ioan Andone. Rednic a subliniat că aştepta mai mult de la atacantul Ionuţ Mazilu. "M-aş fi aşteptat la mai mult de la Mazilu, dar trebuie să ţinem cont că venea după o accidentare. Este vina noastră că n-am reuşit să câştigăm, dar nu pot să reproşez nimic jucătorilor pentru că ei au jucat", a punctat Rednic, care nu a dorit să comenteze faptul că suporterii rapidişti l-au contestat din nou la meciul cu CFR Cluj.

 

Andone crede că CFR-ul a câştigat cu şansă

 

Antrenorul Ioan Andone a declarat că CFR Cluj a avut şansă în meciul cu Rapid, care s-ar fi putut încheia şi remiză, dar şi cu victoria clujenilor la o diferenţă mai mare de scor. "Putea fi orice rezultat pentru că trebuie să recunoaştem că am avut şansă. Rapid a riscat şi mă aşteptam să rişte, iar în minutul 90+3 putea foarte bine să fie 2-2. Dar tot aşa pe parcursul jocului putea fi 3-1 sau 4-1 pentru noi", a spus Andone. În ceea ce priveşte faptul că finanţatorul rapidist George Copos a acuzat prestaţia brigăzii de arbitri, Andone a răspuns: "Are licenţă de arbitru? Dacă ar avea carnet de arbitru atunci i-aş răspunde. Aşa putem şi noi să spunem că trebuia un cartonaş roşu la un jucător de la ei, dar nu vreau să spun care. Dar asta e, rezultatul e 2-1 până la urmă". Andone a precizat că pe finalul meciului din tribuna zero s-a aruncat cu un pahar în direcţia sa. "Suporterii mi-au făcut o baie puţin. Acum m-am dus să fac un duş. Ăştia sunt suporterii Rapidului din păcate. Unii. Pentru că alţii pun suflet şi chiar au creat o presiune fantastică asupra noastră în repriza a doua", a spus Andone, care a completat că nu a avut niciodată probleme cu fanii.

 

Iuliu Mureşan: „CFR este favorită la titlu acum”

 

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că dacă în poartă la gazde nu ar fi fost Dănuţ Coman, clujenii ar mai fi înscris cel puţin patru goluri. "Pe rapidişti echipa i-a privat de o victorie. Dacă nu era Dani Coman în poartă cred că mai dădeam patru goluri cel puţin. Arbitrii n-au avut nicio implicare aici. Nu mi s-a părut ofsaid de pe bancă. N-am văzut reluarea. Dar pentru mine n-are importanţă asta, e gol validat de arbitri pe teren, am câştigat şi asta contează", a spus Mureşan. El a precizat că CFR Cluj a demonstrat că este "peste Rapid", învingând formaţia lui Mircea Rednic. "Noi n-am venit aici să facem egal. Acum suntem peste Rapid, am demonstrat asta pentru că am reuşit să câştigăm. Este un moment important pentru noi. După cinci ani de la implicarea în fotbal în sfârşit reuşim să fim constant pe locul întâi şi să batem în Bucureşti pentru prima dată. Cine mai poate opri CFR? - Numai noi ne putem opri acum. Noi pe noi. Sper să n-o facem. CFR este favorită la titlu acum, dar avem mult de tras şi de muncit", a adăugat Mureşan.

Tot duminică, Dacia Mioveni a trecut de Ceahlăul Piatra neamţ, scor 2-1 (0-0).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Cluj câştigă în Giuleşti şi visează la titlu.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Cluj câştigă în Giuleşti şi visează la titlu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei