Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

LIGA I

Egal de luptă în derbiul CFR Cluj - Dinamo

"

Liderul Ligii I, CFR Cluj, şi campioana en-titre, Dinamo Bucureşti, au încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-1), derbiul etapei a IX-a a campionatului, disputat, duminică, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. În primele 15 minute CFR Cluj a dominat autoritar jocul, Fabbiani, Semedo şi Didi trecând, pe rând, pe lângă deschiderea scorului, în timp ce campioana Dinamo nu reuşea să construiască nicio acţiune cursivă. Dinamo a fost însă echipa care a marcat, contrar cursului jocului, în minutul 18, prin Adrian Cristea. Mijlocaşul "alb-roşiilor" a speculat o nesincronizare în careu între fundaşul Panin şi portarul Stăncioiu, le-a "suflat" celor doi mingea la marginea careului mic şi a marcat în poarta goală. În minutul 52 oaspeţii au trecut pe golul de 2-0, un şut al lui Florin Bratu de la marginea careului lovind transversala. În minutul 55, la un duel petrecut în preajma careului, fundaşul Cadu, de la CFR, l-a lovit cu mâna peste faţă pe Bratu şi a primit cartonaşul galben, fără însă ca arbitrul să dicteze şi lovitură liberă. CFR Cluj a restabilit egalitatea în minutul 75, prin Didi, care a marcat cu capul de la şase metri, după o centrare de pe stânga a lui Panin şi după ce a scăpat din marcajul lui Ştefan Radu. În minutele de prelungiri, Tony a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.  În tribune au fost prezenţi 14.000 de spectatori. Echipa Dinamo a fost încurajată de o galerie formată din 1.200 de suporteri. Galeria echipei CFR Cluj a realizat, la începutul meciului, o coregrafie cu steaguri tricolore şi a scandat "România" şi afişat un banner cu mesajul: "Preţul vostru: 2 kg de telemea", aluzie la faptul că Dinamo ar fi primit bani de la finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru a învinge formaţia ardeleană în etapa a XXXI-a a ediţiei 2006/2007 a Ligii I. Atunci Dinamo s-a impus cu scorul de 1-0, rezultat ce a ajutat Steaua să se claseze pe locul doi în clasament la finalul sezonului şi să se califice, astfel, în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce CFR a ocupat locul trei şi s-a calificat în preliminariile Cupei UEFA, unde a fost eliminată de ciprioţii de la Anorthosis Famagusta. Un alt banner afişat de fanii clujeni a fost "Dinamo, satelitul Stelei". Spectatorii au fost nemulţumiţi de mai multe decizii ale arbitrului Alexandru Tudor, în special în prima repriză, când clujenii au solicitat în repetare rânduri penalti, şi au scandat "Hoţii!" şi l-au înjurat pe central atât în limba română, cât şi în limba maghiară. 

Zenga crede că Dinamo a pierdut două puncte

Tehnicianul Walter Zenga a declarat că Dinamo a pierdut două puncte în meciul cu CFR Cluj. "Am asistat la un meci frumos, bun, de luptă. Am venit să câştigăm, echipa a luptat bine cu CFR, care practică un fotbal frumos, de atac şi este pe primul loc. Acum Dinamo a revenit în forţă, sunt mulţumit pentru cum am jucat acasă la prima clasată, suntem pe un drum bun, iar rezultatul este corect. Dacă mă întrebaţi pe mine, Dinamo a pierdut două puncte", a spus Zenga. Acţionarul Vasile Turcu a declarat că meciul CFR Cluj - Dinamo nu va fi niciodată un derbi, ci este un semiderbi. "Sunt fericit pentru cei de la CFR, pentru public, pentru bază, pentru jucători, dar sunt departe de nivelul unui club ca Dinamo. În ceea ce priveşte arbitrajul, Tudor a fost al 12-lea jucător al celor de la CFR. Dacă Iuliu Mureşan spune că a ţinut cu noi, înseamnă că a văzut un alt meci sau nu a fost atent, pentru că s-a ocupat mai mult de protocol. Anul trecut nu am avut protocol deloc şi acum a fost prea atent", a afirmat Turcu.

Clujenii acuză vehement arbitrajul

Finanţatorul grupării CFR Cluj, Arpad Paszkany, a declarat că arbitrul Alexandru Tudor a fost "un fel de mijlocaş la acoperire pentru Dinamo". "Până acum l-am respectat pe Tudor, indiferent că a arbitrat bine sau prost, dar a făcut-o cu aceeaşi măsură. Astăzi ne-a dezavantajat clar. Nu-mi place când se fac experimente pe echipă, mai ales pe echipa mea. Tudor a fost un fel de mijlocaş la acoperire pentru Dinamo. Ne-a vânat jucătorii de la început. Nu îi cunoştea, dar probabil le-a pus câte o cruce ca să-i recunoască. Fabbiani a fost faultat de mai multe ori şi chiar înainte de golul lui Dinamo a fost penalti la Fabbiani. Este foarte dificil să te baţi pentru titlu cu un astfel de arbitraj, mai ales că toate comisiile fotbalului sunt la Bucureşti", a declarat Paszkany. Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că arbitrul Alexandru Tudor ar trebui să aibă mustrări de conştiinţă pentru prestaţia de la meciul cu Dinamo. "Dacă era corect, aşa cum îl ştiam până azi, dădea joc periculos la Cristea. Este o mare greşeală a FRF să ne dea arbitri din Bucureşti acasă. De ce nu l-au dat pe Salomir sau Corpodean? O să vorbesc la FRF, dar ieri când am aflat cu cine era să vorbesc? L-a eliminat pe Tony aiurea şi nu a dat joc periculos la gol. Ne-a mutat fiecare lovitură liberă înapoi cu 2-3 metri, iar la Dinamo nu. A fragmentat mult jocul. Trebuie să aibă mustrări de conŞiinţă, nu înţeleg de ce nu a pus un clujean la meci", a spus Mureşan. Preşedintele clujenilor susţine că CFR a demonstrat că are valoare de primul loc. "Nu ne mulţumeşte rezultatul, am jucat mai bine şi am demonstrat că avem valoare de primul loc. Pentru Dinamo prima repriză nici n-a existat, pentru noi da. Suntem peste Dinamo, s-a văzut şi azi. Doar dacă numărăm ocaziile ne dăm seama de acest lucru. Este important că nu am pierdut nicio partidă până acum", a adăugat Mureşan.

Andone nu ştie pe cine avantajează acest rezultat

Antrenorul Ioan Andone a declarat, duminică seară, că CFR Cluj nu este lăsată să câştige campionatul României şi a acuzat arbitrajul brigăzii conduse de Alexandru Tudor. "A fost fault în atac la gol, dar domnul Tudor nu recunoaşte, are alt regulament. Aveam o părere extraordinară despre Tudor, dar mi-am schimbat-o. A fluierat orice obstrucţie şi nu am putut face mai multe de trei pase înlănţuite. Îmi plăcea mai mult Tudor în deplasare decât acasă şi aş vrea să ne arbitreze la returul cu Dinamo. Cred că nu suntem lăsaţi să câştigăm campionatul. Ştiam că îl urmăreşte pe Tony să îl dea afară. Nu a dat penalti la Fabbiani. La începutul meciului ne-a spus să nu vadă mâna pe adversari, iar eu le-am atras atenţia jucătorilor mei ca nu cumva să facă acest lucru, iar cei de la Dinamo l-au luat pe Fabbiani ca la lupte greco-romane, ca să-l pună la saltea. Să ni-l dea pe Corpodean la meciurile cu Steaua şi Dinamo", a declarat Andone. El consideră că CFR Cluj a dominat echipa Dinamo, dar bucureştenii s-au lăsat dominaţi. "A fost un meci care nu ne avantajează, sunt mulţumit puţin de joc. Am dominat pe Dinamo, dar Dinamo ne-a lăsat s-o dominăm. Am făcut greşeli pe ultimii 30 de metri. Este greu de comentat dacă este bun acest 1-1, pentru că puteau şi ei să marcheze pe final. CFR poate mai mult şi sunt convins că la Bucureşti vom juca mult mai bine. La Cluj, Steaua şi Dinamo au stat mai mult în jumătate proprie şi cele două meciuri mi s-au părut asemănătoare", a adăugat Andone. Întrebat cum comentează o declaraţie a acţionarului dinamovist Vasile Turcu, Andone a răspuns: "A făcut Coverciano, Turcu ăsta ? Mie să-mi spuneţi ce zice Zenga. Eu mă bag în construcţii? Nu mă interesează ce a spus Turcu. Mă enervez numai când pomeniţi numele ăsta".

Rezultate complete din etapa a IX-a a Ligii I

Sâmbătă:

Farul Constanţa - Unirea Urziceni 0-1

Gloria Buzău - UT Arad 1-0

Poli Ştiinţa Timişoara - Gloria Bistriţa 3-1

Steaua - FC Vaslui 1-0

Duminică:

Poli Iaşi - Pandurii Târgu Jiu 1-0

Oţelul Galaţi - Universitatea Cluj 2-1

Universitatea Craiova - Dacia Mioveni 1-0

CFR Cluj - Dinamo 1-1

Meciul Ceahlăul Piatra Neamţ - Rapid Bucureşti a fost amânat pentru ca giuleştenii să poată pregăti partida cu FC Nurnberg, din manşa secundă a turului întâi al Cupei UEFA.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Egal de luptă în derbiul CFR Cluj - Dinamo.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Egal de luptă în derbiul CFR Cluj - Dinamo0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează