Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contraindicaţii ale unor produse alimentare (II)

Laptele, consumat rece, dereglează digestia. Pentru a-şi face efectul benefic asupra organismului, el trebuie încălzit puţin, trebuie consumat pe nemâncate, cu înghiţituri mici, ţinându-l cît mai mult timp în gură înainte de a-l înghiţi. Lactatele, inclusiv smântâna, sînt interzise celor cu afecţiuni hepatice.

Margarina conţine multe transizomere – acizi alifatici nesaturaţi – care dereglează funcţionarea fermenţilor, schimbând şi structura membranelor celulare. Ca rezultat, creşte nivelul colesterolului în sânge, precum şi riscul îmbolnăvirii de diabet şi infarct miocardic.

Mărarul folosit timp îndelungat şi în cantităţi mari, ca şi alte plante din familia lui, scade apetitul sexual la bărbaţi.

Menta şi mentolul consumate în exces constituie un impediment pentru femeile care vor să rămână însărcinate.

Morcovul poate fi o otravă pentru fumători. Intrând în reacţie cu elementele cancerigene din fumul de ţigară, betacarotenul provoacă apariţia cancerului.

Nucile consumate în cantităţi mari conduc la constipaţie, spasme ale vaselor sanguine din creier şi dureri de cap. Nu este indicat să se mănânce mai mult de 10 nuci pe zi. Folosirea internă a preparatelor din nuci măreşte cantitatea de protrombina din sânge (factorul II de coagulare a sângelui), motiv pentru care trebuie folosite concomitent ceaiuri sau preparate din plante care provoacă fluiditate sanguină (subţierea sângelui): flori de boz, de castan, de tei, rădăcini de dud sau de zmeură. De asemenea, nucile nu se mănâncă pe stomacul gol dacă aciditatea sucului gastric este ridicată şi în cazuri de inflamaţie intestinală, doar după masă fiind indicată consumarea lor.

Pâinea graham este foarte bună pentru slăbire, prevenirea constipaţiei şi vitaminizarea organismului. Se ştie însă că grâul se stropeşte cu substanţe chimice. Aproape toate toxinele se regăsesc în învelişul grâului, care este prezent în graham.

Produsele apicole, mai ales veninul de albine, nu se combină cu alcoolul. Cu câteva zile înainte de folosirea veninului de la albine se renunţă la orice fel de alcool, inclusiv bere. Preparatele pe bază de propolis făcute în casă nu trebuie fierte sau încălzite la temperaturi peste 50°C; propolisul folosit la prepararea lor nu trebuie păstrat în congelator, deoarece acesta îşi pierde proprietăţile terapeutice. Lăptişorul de matcă nu se foloseşte în caz de boala Addison – boală a glandei suprarenale.

Rodiile supradozate înrăutăţesc vederea, strică smalţul dentar, irită membrana mucoasă a stomacului, provoacă, în unele cazuri, vertij, crampe musculare, slăbiciune.

Roşiile nu se consumă atunci când bolnavul foloseşte preparate (medicamente) sulfamidice. Se va reduce la minim consumarea roşiilor în cazurile de astm bronşic, menstre dureroase, boli ginecologice, diateza urică, litiază renală.

Sorbitolul (înlocuitor al zahărului) poate provoca balonare sau constipaţie. Este contraindicat femeilor însărcinate.

Scorţişoara nu este indicată femeilor însărcinate, celor afectaţi de epuizare nervoasă, precum şi celor cu pielea foarte sensibilă.

Smântâna are multiple calităţi, dar supradozată este contraindicată în cazurile de ulcer stomacal sau intestinal, gastrită hiperacidă, obezitate.

Strugurii şi stafidele consumate împreună cu alte fructe şi legume în cantităţi mari sau după care se bea lapte sau apă minerală, produc deranjamente ale funcţionării stomacului.

Sucul de sfeclă roşie, consumat proaspăt, ridică tensiunea arterială şi poate provoca spasmul vaselor sanguine. Se recomandă ca sucul de sfeclă roşie să fie consumat la două ore după ce a fost stors. Este de dorit să fie amestecat şi cu alte sucuri (morcovi, mere, varză).

Uleiurile volatile (eterice) sînt substanţe medicinale puternice şi se folosesc în medicina naturistă de mai bine de 5000 de ani. Unele dintre ele, folosite în aromoterapie, sînt contraindicate femeilor însărcinate, bolnavilor de alergie, spasm bronşic, epilepsie, hipertensiune gravă şi celor care au suferit de atacuri cardiace şi accidente vasculare cerebrale.

Usturoiul irită mucoasa tractului digestiv; consumat în exces, inhibă centrul respirator şi provoacă uneori diaree şi vomă.

Vinetele acumulează o substanţă otrăvitoare (toxică), solanina. Pentru a le consuma fără grijă, înainte de preparare ele se ţin câteva minute în apă clocotită.

Vitamina A, în doze mari, poate duce la căderea părului, dar în doze mici stimulează creşterea lui.

Cei care consumă zilnic aspirină trebuie să ştie că ea uneori are efecte în organism ca şi alcoolul, ducând la distrugerea ficatului. Se poate ajunge în timp şi la scăderea auzului. Consumul îndelungat de aspirină duce la scăderea imunităţii organismului, iar asociat cu antibiotice, favorizează transformarea proceselor acute în procese cronice. Aspirina poate fi înlocuită cu 4 roşii ecologice consumate în fiecare zi sau cu ceai sub formă de decoct din coajă de salcie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contraindicaţii ale unor produse alimentare (II).
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Contraindicaţii ale unor produse alimentare (II)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează