Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ superior

Deschidere de an universitar fără fast, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Studenţii „boboci” ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au avut parte de o deschidere de an simplă, fără fast şi fără prezenţa unor oficialităţi locale şi judeţene. Dacă în Iaşi, universităţile au fost luate cu asalt de oficialităţi marcante, începând de la preşedinte, ministrul Educaţiei, dar şi alţi politicieni, studenţii din Suceava au participat la o deschidere de an universitar la care au fost prezenţi colegii şi profesorii lor.

La fel ca şi anul trecut, deschiderea cursurilor universitare la Suceava nu s-a mai făcut concomitent la toate facultăţile, în cadrul unei singure festivităţi, ci s-a ţinut la fiecare facultate în parte, la ore diferite din zi.

Primii studenţi care au venit ieri la şcoală au fost cei de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Deschiderea oficială a anului universitar pentru studenţii de la administraţie publică a avut loc în aula universităţii, iar la eveniment a participat şi primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, acesta fiind de fapt, şi singura oficialitate locală prezentă ieri la universitate. Primarul Ion Lungu este absolvent al unei facultăţi de ştiinţe economice, iar la Universitatea Suceava a absolvit cursurile de masterat, domeniul administraţie publică. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie este cea mai mare din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu peste 4000 de studenţi. În cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice, cei mai buni studenţi, care au obţinut mediile cele mai mari anul trecut, au fost premiaţi de către conducerea facultăţii.

După încheierea festivităţii de deschidere a anului universitar pentru studenţii de la profilurile economice, a  venit rândul celor de la Facultatea de Sport şi apoi al studenţilor de la Litere să vină la şcoală. La această facultate, anul s-a deschis ieri la orele 11. Au urmat apoi Ingineria Mecanică, Ingineria Electrică şi Ingineria Alimentară.  Studenţii de la Silvicultură şi Istorie-Geografie au venit cel mai târziu la şcoală, întrucât la aceste facultăţi deschiderea de an s-a făcut după orele amiezei.

4000 dintre studenţi suceveni sunt în anul întâi

12.000 de studenţi sucevenei au intrat de ieri din nou la cursuri, iar dintre aceştia, 4000 sunt în anul întâi. 2000 de boboci sunt înscrişi la cursurile de licenţă la zi, 800 la învăţământul la distanţă şi 1200 la masterat.

De asemenea, 15 studenţi străini vor face primul semestru al acestui an academic, la universitatea din Suceava. Pe întreg anul universitar, la Suceava vor studia aproximativ 40 de studenţi străini. În ceea ce priveşte cazarea studenţilor suceveni la cămin, rectorul Adrian Graur a declarat că „au putut fi onorate 67% din totalul cererilor de cazare depuse”. 1323 de studenţi suceveni au solicitat cazarea în căminele Universităţii „Ştefan cel Mare”.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deschidere de an universitar fără fast, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deschidere de an universitar fără fast, la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează