Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Steaua a relansat lupta pentru titlu după ce a învins CFR Cluj

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-1), formaţia CFR Cluj, în derbiul etapei a XXI-a a Ligii I şi a urcat pe locul trei în clasamentul primului eşalon, apropiindu-se la opt puncte de clujeni. 

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 4. Dubarbier a pătruns în careu, a şutat în bară, mingea a ieşit în afara careului, iar Eugen Trică a şutat puternic deschizând scorul. Fostul jucător stelist s-a îndreptat apoi spre galeria gazdelor, făcându-le semn suporterilor să tacă.

Steaua a egalat în minutul 26, atunci când portarul clujenilor, Lars Hirschfeld, şi-a introdus mingea în propria poartă la o centrare în careu.

Dayro Moreno a marcat primul gol de la transferul la Steaua, aducându-i pe stelişti în avantaj, în minutul 54, după ce a înscris cu capul în poarta goală, după un corner executat de Mendoza.

În minutul 58, jucătorii echipei CFR Cluj au cerut penalti la o intervenţie a lui Zapata la Semedo, însă arbitrul Alexandru Tudor nu a acordat nimic. În minutul 68, jucătorii clujeni au cerut din nou penalti la un fault în careu asupra lui Cadu.

În minutul 65, Steaua a marcat din nou prin Dayro Moreno însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Şi clujenii au marcat prin Dani, în minutul 84, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Ovidiu Petre a marcat pentru 3-1 şi a stabilit scorul final, în minutul 90+2, după ce a înscris din patru metri.

La meci au asistat 25.000 de spectatori, din care circa 500 de suporteri clujeni.

Jucătorii clujeni Christian Fabbiani şi Eugen Trică au fost huiduiţi de spectatori. De asemenea, întreg stadionul l-a huiduit pe preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan în momentul în care acesta s-a aşezat pe banca de rezerve.

În timpul reprizei secunde, tehnicianul Marius Lăcătuş a fost ţinut cu greu să nu se ia la bătaie cu o persoană de pe banca de rezerve a formaţiei clujene.

 

Lăcătuş se gândeşte la primul loc

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că dacă formaţia din Bulevardul Ghencea joacă în continuare la fel, poate spera la titlu.

"Titlul nu depinde numai de noi, când tragem linie trebuie să fim împăcaţi cu noi înşine, că am făcut totul pentru locul 1, în cazul în care terminăm pe doi. Dacă jucăm la fel, putem spera la titlu, dar trebuie ca şi CFR să piardă puncte. Oricum, diferenţa nu e foarte mare", a spus Lăcătuş, care a menţionat, însă, că CFR a profitat până acum de paşii greşiţi ai Stelei şi merită să fie pe primul loc.

Marius Lăcătuş consideră că victoria de duminică a fost una "muncită". "A fost un joc important pentru viitorul nostru, o victorie muncită, a venit şi în urma unui joc foarte bun. Când întâlneşti CFR, e normal să ai şi momente mai delicate, aşa cum s-a întâmplat după minutul 65, când oaspeţii şi-au creat situaţii dar spre bucuria noastră n-au reuşit. Îi felicit pe băieţi pentru efortul, atitudinea şi realizările lor. Lucrăm tot timpul la fazele fixe, din păcate sunt momente când concentrarea nu e foarte mare. Am păţit-o şi noi, e bine că am fructificat aceste faze, care au fost în primul rând foarte bine executate. Dică, Dayro şi mai ales Mendoza au executat foarte bine. Jucătorii au demonstrat fizic, tactic şi tehnic, un nivel ridicat. Mai avem mici probleme de remediat, dar sunt sigur că jocul nostru va creşte", a precizat tehnicianul.

 

Lăcătuş, încântat de atmosfera din tribune

Lăcătuş s-a declarat încântat de atmosfera de la meciul de duminică seară: "Aceasta este atmosfera din Ghencea. Trebuie să jucăm la acelaşi nivel în continuare pentru ca publicul să fie alături de noi. Au fost minunaţi, le mulţumesc".

Marius Lăcătuş a explicat şi cum le-a cerut jucătorilor stelişti să evolueze în derbiul cu CFR Cluj. "Ce le-am cerut jucătorilor? Să facem presing, să recuperăm mingi ştiind că pe benzi, cu excepţia lui Tony, sunt greoi, pentru a declanşa atacuri numai împotriva a 4-5 jucători. După minutul 65 CFR a renunţat la construcţie şi a încercat să joace direct pe vârfuri, am cerut viteză de joc crescută în ultimii 35 de metri şi acţiuni individuale. Au reuşit, mai ales Mendoza, Dică şi Dayro, când au jucat repede, au ajuns cu uşurinţă în careu. Dică a fost marcat om la om, dar fiind băiat inteligent, a ştiut să plece pe zonele laterale, iar Dayro şi Mendoza au intrat în locul lui", a declarat antrenorul Stelei.

 

Antrenorul CFR-ului crede că arbitrul a viciat rezultatul

Antrenorul Ioan Andone a declarat că arbitrajul a fost "cam dubios", subliniind că, în opinia sa, a fost viciere de rezultat. 

"Au fost penaltiuri clare la Semedo şi Cadu. Alexandru Tudor a fost depăşit de faze, dar putea fi ajutat de Nica. Ne-a dat corner când îi luase clar picioarele lui Semedo. La al doilea se vedea şi de pe Lună. Nu ştiu care era rezultatul final cu aceste penaltiuri. În ceea ce priveşte meciul a fost un ritm foarte bun. Steaua a început bine şi ne-a dominat în prima repriză. Repriza a doua a fost a noastră. Am primit goluri după lovituri libere, ceea ce denotă lipsa noastră de concentrare. Noi nu mai suntem cei din toamnă, atunci nu am fi pierdut acest meci. Poate e mai bine aşa, să fim mai concentraţi şi mai determinaţi. Nu că Steaua ar fi fost mai bună la cap decât noi, niciodată. Au fost visători, lipsă de marcaj, iar Steaua ne-a pus cu picioarele pe pământ", a spus Andone", a precizat Andone.

Antrenorul liderului a declarat că a discutat după meci cu arbitrul Alexandru Tudor, care i-a spus că nu a văzut foarte bine fazele în care CFR a cerut penaltiuri, deoarece era departe. "«Ai fost departe, dar te putea ajuta Nica», i-am zis eu. Semedo a vorbit cu Zapata, l-a atins ce să mai... Tudor e departe de orice suspiciune, dar trebuia ajutat. Pe Nica îl suspectez, deoarece a văzut clar acele contacte. Oricum nu dau vina pe arbitraj", a precizat Andone.

 

Andone: „Avansul de puncte i-a făcut pe jucătorii mei să viseze”

Ioan Andone a declarat că Steaua este mult mai bună decât în tur, mai ales datorită venirii jucătorilor sud-americani. "Avansul de puncte i-a făcut pe jucătorii mei să viseze, dar campionatul nostru este puternic, nu ca acum 5-6 ani. Campionatul se joacă în continuare, speră multe echipe. Am crezut că jucătorii mei se vor speria de Steaua şi mă refer la presiune, public, dar nu, nu au nicio treabă. Ei nu se uită la ştiri, nu citesc ziare şi eu trebuie să le prezint fiecare adversar în parte, pentru că ei nu-i cunosc. La pauză trebuia să câştigăm acest meci", a spus Andone.

Tehnicianul clujenilor a afirmat că CFR Cluj va câştiga campionatul dacă va trata meciurile la fel ca în tur. "Nu trebuie să mai capotăm. Dacă vom trata meciurile ca astă-toamnă nu o să avem probleme pentru că avansul e mare. Cu Rapid va fi un meci de şase puncte. În criză nu intrăm. Avem experienţă, iar eu unul am învăţat multe de când antrenez. Dacă nu pierdeam în Ghencea era simplu. Ce e al Stelei, e al Stelei, joacă bine. Astă-toamnă nu era importantă. La unii dintre jucătorii mei e vorba şi de adaptare. Mă refer la Hirschfeld, Dorsin, dar se vor acomoda. Când a venit Fabbiani era bucătar. S-a spus că de ce l-am dat pe Surdu şi l-am luat pe Culio. Acest meci era capital pentru Steaua. Steaua are o imagine şi din această cauză s-a considerat finala campionatului. Steaua are cei mai mulţi susţinători, este un brand, dar noi tacem şi facem. Nu am gândit acest meci ca pe o finală", a precizat Andone.

 

Gigi Becali dă 30 de milioane de euro pentru titlul de campion

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, duminică seară, la Sport.ro, că Steaua a umilit echipa CFR Cluj în prima repriză a meciului.

"A fost extraordinar, este un scor care te încântă. Steaua este o echipă mult mai puternică şi asta îmi dă şanse la campionat. La opt puncte avans, tot ei sunt mai tari ca mine în gură. Dumnezeu le face pe toate. Dumnezeu a dat un semnal în seara asta. Pot fi campioni, pentru că au echipă bună. Dau Cezarului, ce-i al Cezarului. CFR este o echipă puternică. Nu am crezut că sunt aşa puternici. Nu mă aşteptam să aibă atâta forţă fizică. Asta îmi dă de gândit şi mă sperie. Cum vrea Dumnezeu, dacă vrea Dumnezeu face. CFR este mult mai puternică decât în tur", a declarat Becali.

Finanţatorul stelist a declarat că nu mai poate trăi fără muzica din Liga Campionilor. "Nu mai pot să trăiesc fără muzica de Liga Campionilor. Este vorba de demnitate, de onoare. Ar însemna ca Becali să se uite la alţii cum joacă în Liga Campionilor. Fotbalul este un drog, iar cel mai puternic drog în fotbal este Liga Campionilor. Nu mai pot să trăiesc fără acest drog. Poate să acuze CFR 100 de ani. Scorul este 3-1. Le arăt tabela, este 3-1. Mâine, dacă cineva îmi garantează că iau campionatul dau 30 de milioane. Oricât aş da, pentru mine este demnitate, onoare, nu-mi coninve să fiu învins. Vreau să fiu numărul 1. Becali trebuie să fie numărul 1", a afirmat Becali.

 

Mureşan se gândeşte să demisioneze de la CFR

Preşedintele grupării CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că se gândeşte să demisioneze din funcţia pe care o deţine din cauza greşelilor de arbitraj care îi periclitează sănătatea.

"Echipa merge înainte, nicio problemă, poate o să-mi ţină locul altcineva. Nu este o decizie luată la nervi. Nu eu joc, băieţii joacă", a spus Mureşan.

Întrebat dacă nu este mai bine să aştepte până CFR Cluj va câştiga campionatul, oficialul clujean a precizat că se va mai gândi până luni. "Nu ştiu, mă mai gândesc până mâine, poate persoana mea deranjează. Sunt revoltat de ce se întâmplă pentru că nu avem şanse egale".

Iuliu Mureşan a afirmat că echipa pe care o conduce nu a câştigat niciodată pe greşeli atât de mari de arbitraj. "Steaua a avut al 12-lea jucător prin aceste greşeli de arbitraj. Înainte de meci aveam încredere în Tudor, dar acum nu mai am. Nu putem să mai facem nimic acum, rezultatul rămâne aşa. Probabil Comisia (n.r. Comisia Centrală a Arbitrilor) nu o să mai facă nimic, aşa că o să mergem mai departe, asta este. Poate şi CFR a câştigat unele meciuri dar nu cu aşa de multe faze într-un meci. Au fost greşeli, dar nu aşa evidente cum au fost azi. Asta ca să se vadă că CFR nu e favorizată de arbitri", a precizat Mureşan.

Aseară s-a mai jucat meciul Poli Ştiinţa Timişoara - Unirea Urziceni, de la ora 20.30.

 

Clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 21 15 4 2 37 - 16 49 (+16)
2. Rapid Bucureşti 21 13 5 3 34 - 16 44 (+14)
3. Steaua Bucureşti 21 12 5 4 24 - 13 41 (+8)
4. Unirea Urziceni 20 11 6 3 25 - 14 39 (+6)
5. Dinamo Bucureşti 21 11 5 5 34 - 20 38 (+8)
6. Poli Ştiinţa Timişoara 20 11 5 4 40 - 28 38 (+11)
7. FC Vaslui 21 9 8 4 32 - 20 35 (+5)
8. Gloria Bistriţa 21 8 5 8 24 - 28 29 (-1)
9. Oţelul Galaţi 21 8 2 11 29 - 39 26 (-4)
10. Poli Iaşi 21 6 5 10 23 - 28 23 (-10)
11. Universitatea Craiova 21 7 2 12 21 -29 23 (-10)
12. Gloria Buzău 21 6 5 10 22 - 35 23 (-10)
13. Farul Constanţa 21 5 6 10 12 - 23 21 (-12)
14. Ceahlăul Piatra Neamţ 21 6 2 13 20 - 29 20 (-13)
15. Dacia Mioveni 21 5 5 11 19 - 29 20 (-10)
16. UT Arad 21 4 7 10 19 - 27 19 (-11)
17. Universitatea Cluj 21 2 9 10 25 - 35 15 (-15)
18. Pandurii Târgu Jiu 21 3 6 12 20 - 31 15 (-18)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua a relansat lupta pentru titlu după ce a învins CFR Cluj.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Steaua a relansat lupta pentru titlu după ce a învins CFR Cluj5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte