Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 285 (7897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vindecări

Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul Covid la nivel național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava rămâne în continuare județul cu cea mai mică rată de infectare cu noul Covid-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, incidența înregistrată la 14 zile a scăzut, duminică, la 0,43 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, de la 0,46 la mie cât a fost în cursul zilei de sâmbătă. În ceea ce privește numărul de cazuri noi, de sâmbătă și până duminică au fost raportate doar 11 îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, fiind efectuate 454 de teste.

Până duminică, 5 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.786.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.462 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.701.727 de pacienți au fost declarați vindecați. De sâmbătă și până duminică au fost înregistrate 916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până duminică, 57.099 depersoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 4 – 5 decembrie 2021 (ora 10:00) – 05.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 78 de decese (53 bărbați și 25 femei), din care cinci anterioare intervalului de referință. Dintre cele 78 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă  30-39 ani, două la categoria de vârstă 40-49 ani, patru la categoria de vârstă 50-59 ani, 22 la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 la categoria de vârstă peste 80 ani. 71 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, cinci pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru doi pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent. Au mai fost raportate cinci decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Arad, Mureș, Neamț și Vâlcea, unul în luna septembrie 2021, trei în luna octombrie 2021 și unul în luna noiembrie 2021. Din totalul celor 78 de pacienți decedați, 68 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 30-39 ani și peste 80 de ani. Nouă dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

 

Numărul localităților sucevene în care nu sunt bolnavi de Covid a crescut la 36

Din ce în ce mai multe localități sucevene nu mai înregistrează bolnavi de Covid-19. Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de duminică, din cele 114 de localități ale județului, nu mai puțin de 36 nu au cazuri active de coronavirus. Alte 28 de localități au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 11 au sub zece cazuri în evoluție, iar cinci au peste zece cazuri în evoluție. Doar două localități mai sunt în scenariul roșu, Dorna Arini și Drăgoiești, una singură în zona galbenă, Dorna Candrenilor, iar celelalte localități din județ sunt în scenariul verde.

În ceea ce privește municipiul Suceava, duminică mai erau 56 de persoane infectate cu noul Sars-Cov-2, iar rata de infectare raportată a fost de 0,38 la mie.

 

În județ mai sunt 307 de bolnavi Covid

În cursul zilei de duminică, în județul Suceava mai erau doar 307 de bolnavi de Covid. Dintre aceștia, 112 de suceveni diagnosticați cu noul Covid-19 erau internați în spitalele din județul Suceava.

Potrivit aceleiași surse, de sâmbătă și până duminică, în spitalele sucevene au fost internate opt persoane suspecte de infecție cu Covid – 19, tot atâtea fiind externate. În aceeași perioadă, în județ a decedat o singură persoană ca urmare a infecției cu Covid - 19.

În Spitalul Județean Suceava sunt 533 de pacienți, din care 39 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 20 pacienți sunt în zona tampon și 474 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 39 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, 11 prezintă forme medii ale bolii, 21 au forme severe și șapte prezintă forme grave și sunt internați în secția de terapie intensivă.

În total, în secțiile de terapie intensivă pentru pacienții Covid sunt libere 17 paturi, din care șapte la Suceava, nouă la Rădăuți și unul la Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul Covid la nivel național.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Județul Suceava are în continuare cea mai mică rată de infectare cu noul Covid la nivel național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei