Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 285 (7897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lebăda din parcul de agrement de pe Tătărași, pusă la adăpost pe timpul iernii

Luni, 6 Decembrie 2021 (20:05:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pompierii ISU Suceava au avut de executat luni o acțiune de salvare mai puțin obișnuită – au scos la mal lebăda din parcul de agrement de pe Tătărași, care risca să fie prinsă de gheață pe mijlocul lacului.

Operațiunea a fost făcută la solicitarea membrilor unei asociații de protecție a animalelor, „Casa lui Patrocle”, care a dat curs cererilor primite de la suceveni îngrijorați de soarta frumoasei lebede, care a încântat mii de vizitatori ai zonei de agrement de la baza dealului Tătărași.

„Lebăda din parcul de agrement de pe Tătărași, cea care v-a încântat privirile și sufletele de-a lungul sezonului estival și-al unei toamne atât de lungi și de frumoase, a fost azi scoasă la mal și pusă la adăpost, la iernat. Balta a înghețat, paznicii parcului, oameni buni de altfel, au încercat în nenumărate rânduri s-o scoată la mal, fără succes, au spart și crusta de gheață să-i facă loc să înoate. De venit la mal vine, mai ales dacă-i hrănită, dar cum vrei s-o prinzi se îndepărtează. Că-i șmecheră”, au spus reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle”.

"Lebăda este în grija Primăriei Suceava din vară, când a fost donată de un sucevean, împreună cu un rățoi de rasă indiană alergătoare, care este deja la adăpostul de iarnă de câteva zile. Pe de altă parte, deși avea pregătit totul pentru a ierna cu bine, lebăda s-a încăpățînat să mai rămână pe lac, cât timp iarna s-a dovedit foarte blândă", a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Problema a fost rezolvată cu ajutorul pompierilor ISU Bucovina.

„Ei sunt oamenii care au mereu soluții. Iar dacă nu le au, le inventează și le scot din piatră seacă. Acolo, pe loc și contratimp. Dar niciodată n-am auzit de la dânșii că nu se poate! Și-o spunem iar, cu mâinile pe inimi, că ne mândrim cu ei și că sunt eroii noștri! Deseori primim semnale din țară cum că implicarea pompierilor nu-i peste tot ca la noi. Și vă spunem sincer, nu știm alții cum sunt… vorba lui Ion Creangă, însă la Suceava pompierii sunt, înainte de toate, Oameni! Oameni care ajută alți oameni sau animale deopotrivă!”, au spus reprezentanții asociației de protecție a animalelor, care le-au mulțumit plt.maj. Ionuț Tîmpescu, plt.adj. Tiberiu Șuleap, plt.adj. Constantin Haninciuc și plt.maj. Florin Cămăruț.

 

Botezul lebădoiului și o promisiune pentru primăvara care urmează

După ce lebăda zonei de agrement Tătărași a fost adusă la mal, s-a constatat că de fapt este un lebădoi, încât salvatorii au promis că îi vor aduce o parteneră.

„L-am botezat Nicolae după frumoasa zi de sărbătoare de azi! Adăpostul de iernat este tot acolo pe malul apei, iar niște oameni buni o să-i poarte de grijă până trece iarna. Puteți trece să-l vizitați și să-i aduceți bunătățuri, în special peștișori congelați pe care-i găsiți la market.

Iar la primăvară Suceava va avea acolo un colț de rai!”, au mai spus cei de la „Casa lui Patrocle”. 

Conducerea Primăriei Suceava a precizat că grațioasa pasăre și companionul ei măcăitor se bucură de o bună îngrijire, fiinddu-le asigurată și mâncarea necesară.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lebăda din parcul de agrement de pe Tătărași, pusă la adăpost pe timpul iernii.
 Vizualizări articol: 1898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lebăda din parcul de agrement de pe Tătărași, pusă la adăpost pe timpul iernii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei