Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 285 (7897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


La mulți ani, Radio Top 91!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sorbiturile grăbite din cafea s-au oprit brusc. Nici măcar din țigară nu mai trăgeam vreun fum, căci liniștea trebuia să fie deplină, iar concentrarea maximă. Urma să mă aud la radio. La Radio Top 91.

Se întâmpla acum 21 de ani. Aveam mai bine de opt ani de experiență în presa scrisă, dar la posturi de radio fusesem doar în vizită, niciodată la microfon. Eram angajat la „Evenimentul Zilei”, pe plan local tocmai pusesem capăt unei colaborări, când m-a sunat Sorin Avram și mi-a propus să vin la Top 91. Adunam știri de pe teren, la transmiteam telefonic în redacție, lui Sotea, iar la orele amiezii ajungeam la sediul radioului. Îmi făceam știrile pentru „Evenimentul Zilei” și gata. O zi, două, trei... De acomodare. Căci apoi a trebuit, firesc, să mă aliniez la modul de lucru al celorlaltor redactori, Adriana și Nicu, ceea ce însemna realizarea unui material audio, în care se prezenta pe larg unul dintre evenimentele importante ale zilei, material care era înregistrat și difuzat în programul de dimineață al zilei următoare.

În fața mea era Denis, cel care se ocupa de partea tehnică. „Gata? Pregătit?”. Am dat din cap și am început să citesc...

Cafeaua era caldă încă, dar țigara se stinsese de mult în scrumieră. Îmi era jenă. Încă îmi răsuna în urechi înregistrarea pe care o făcusem cu o zi înainte și pe care tocmai o ascultasem la radio. O poezie cu vers alb spusă fără nici un fel de intonație, fără nici un fel de inflexiuni ale vocii. La care se adăuga șocul pe care îl ai atunci când îți auzi prima dată vocea la radio. Ți se pare oribilă.

Au urmat apoi sute de înregistrări. În scurt timp, textele au început să fie citite cu intonație, cu pauze în vorbire, atunci când era necesar, așa cum se face la radio. Începusem să învăț și îmi plăcea.

Am plecat de la Radio Top 91 după circa un an de zile. Eram la apogeu, ajunsesem o voce de referință în audiovizualul sucevean, iar oamenii deschideau radioul doar pentru a-mi asculta textele (acum urmează o pauză consistentă, pentru a râde în hohote, așa cum făceam deseori la Top 91).

Vorbind serios, am plecat de la Top 91 spre sfârșitul anului 2001, când că mi s-a propus să preiau „Monitorul de Suceava”. Despărțirea a fost grea, extrem de grea, pentru că toți cei de la radio plângeau și mă rugau în genunchi să rămân (v-ați prins că urmează o nouă pauză de râs).

Redevenind, din nou, serios, orice plecare e grea, mai ales când părăsești un colectiv în care te-ai simțit bine și de care te-ai atașat. Iar cel mai important este că, după 21 de ani, am rămas apropiat de toți cei cu care am lucrat la Radio Top 91.  Și îmi face de fiecare dată plăcere când mă întâlnesc cu ei și când găsim răgazul să schimbăm câteva cuvinte.

Astăzi, 6 decembrie 2021, Radio top 91 împlinește 30 de ani. A fost printre primele posturi de radio independente din România, până atunci mai fiind înființate posturi de radio în București, Iași și Constanța. Este probabil singurul post de radio din țară care mai există și astăzi cu același nume. Celelalte posturi și-au schimbat numele, proprietarii, mai toate fiind înghițite de marile trusturi de presă.

Radio Top 91 reprezintă o parte din viața mea. E mai mult decât acel an de zile petrecut acolo, însemnă mai mult decât ceea ce am învățat în acea perioadă.

Pentru că, pentru mine, Radio Top 91 înseamnă oameni. Oameni cu care am legat prietenii trainice, oameni cu care am petrecut clipe de neuitat. Oameni de care am rămas legat pe viață.

La mulți ani, Radio Top 91!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La mulți ani, Radio Top 91!.
 Vizualizări articol: 3881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
La mulți ani, Radio Top 91!3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei