Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 285 (7897)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Interes sporit

Suceava, județul cu cele mai multe unități de procesare a laptelui și a cărnii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este un județ fruntaș în ceea ce privește unitățile de procesare a laptelui și cărnii. Nici în privința unităților de panificație nu stăm rău, iar cu cele 111 astfel de centre suntem pe locul patru la nivel național, după Satu Mare, București și Timiș. Singurul aspect luat în calcul în harta întocmită de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și care în județul Suceava lipsește cu desăvârșire este un centru de ambalat ouă. Potrivit datelor existente, în județ funcționează 19 unități de procesare a cărnii, în timp ce pe locul doi se află județul Alba. În ceea ce privește unitățile de procesare a laptelui, Suceava are 14 astfel de centre, fiind astfel lider autoritar. Medicul veterinar Octavian Ilisoi, fost vicepreședinte al ANSVSA, a arătat că acest număr mare de unități de procesare este în concordanță cu efectivele de animale. ”Este o zonă cu multe fabrici de lactate pentru că avem cel mai mare număr de bovine din țară, ceea ce justifică, de asemenea, și numărul mare de abatoare. E drept că multe dintre ele sunt abatoare mici, dar acestea acoperă întreg județul”, a arătat Octavian Ilisoi. În ceea ce privește numărul mare de unități de panificație, lucrurile au un alt substrat, în condițiile în care Suceava nu este un județ axat pe cultura de cereale, asta și ca urmare a faptului că zona de munte ocupă o suprafață importantă. ”În ceea ce privește panificația, explicația ar fi aceea că în ciuda faptului că nu suntem o zonă în care se cultivă cereale în mod intensiv, locuitorii consumă pâine mai des, inclusiv tot felul de sortimente axate pe specialități sau rețete proprii și care au fost reinventate. Nu trebuie uitat nici spiritul de întreprinzător al bucovinenilor și dorința de a avea propria afacere”, a arătat Octavian Ilisoi. Fostul vicepreședinte al ANSVSA a precizat și capitolul la care suntem deficitari, respectiv creșterea păsărilor. Cea mai mare unitate de profil, Avicola Suceava, a dat faliment acum mai bine de 20 de ani, iar locul acesteia nu a mai fost ocupat pe piață de nici o altă firmă cu adevărat importantă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, județul cu cele mai multe unități de procesare a laptelui și a cărnii.
 Vizualizări articol: 1701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava, județul cu cele mai multe unități de procesare a laptelui și a cărnii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei