Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfaturi pentru reuşita tratamentului de înfrumuseţare cu Botox

Botoxul este frecvent folosit în chirurgia estetică şi, din acest motiv, specialiştii recomandă ca, atunci când este ales un astfel de tratament de înfrumuseţare, să se ţină cont nu doar de efectele pozitive, ci şi de pericolele pe care le reprezintă, informează femailfirst.co.uk.

Anita Hazari, consultant în chirurgie plastică la McIndoe Surgical Centre din East Grinstea, oferă câteva sfaturi cu privire la condiţiile în care ar trebui sau nu ar trebui folosit tratamentul cu Botox.

Astfel, specialistul spune că foarte important este ca Botoxul să fie administrat într-un cadru medical profesional (spital sau clinică de specialitate) şi numai după ce pacientul a fost în prealabil informat cu privire la procedură. De asemenea, persoana care doreşte să recurgă la tratamentul cu Botox are obligaţia de a informa medicul în legătură cu toate afecţiunile, alergiile sau tratamentele medicale pe care le urmează şi care ar putea interacţiona cu Botoxul.

"Prin urmare, cei care suferă de afecţiuni neuromusculare de tipul miasteniei gravis sau al sindromului Easton-Lambert ar trebui să renunţe la ideea unui astfel de tratament", recomandă Anita Hazari, adăugând că, după administrarea injecţiei cu Botox, pacientul trebuie să rămână în poziţie verticală pentru cel puţin patru ore.

De asemenea, pentru a evita un aspect imobil al feţei, dar şi pentru a răspândi Botoxul în mod uniform asupra muşchilor vizaţi, specialiştii spun că este bine ca, timp de o oră, să se exerseze intens diferite mimici.

Pacienţii nu ar trebui să se sperie din cauza eventualelor dureri de cap temporare sau a înroşirii locale a tegumentului, care sunt reacţii normale în cazul unei astfel de intervenţii şi care dispar într-un timp relativ scurt. Însă, în cazul unor reacţii alergice puternice precum erupţiile purulente, stările de leşin sau senzaţia de sufocare, se impune ajutorul unui medic.

Hazari mai spune că folosirea Botoxului este interzisă în perioada de sarcină sau de alăptare. Mai mult, timp de 24 de ore de la injectarea cu Botox nu se recomandă administrarea de medicamente care conţin ibuprofen, aspirină sau vitamina E, iar în următoarele 48 de ore de la tratament nu se masează şi nu se acţionează în niciun fel asupra zonelor injectate.

În cazul în care tratamentul cu Botox nu a produs de la început efectul scontat, o injecţie de corecţie nu poate fi efectuată mai devreme de 14 zile. Oricum, efectul dorit este vizibil abia după 2 săptămâni de la tratament, iar o a doua intervenţie este recomandată după trei luni.

"Nu faceţi exerciţii fizice şi nu vă aplecaţi brusc înainte de patru ore de la tratament, deoarece Botoxul s-ar putea răspândi în zone nedorite şi ar putea crea o imagine inestetică", mai spune Anita Hazari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfaturi pentru reuşita tratamentului de înfrumuseţare cu Botox.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sfaturi pentru reuşita tratamentului de înfrumuseţare cu Botox1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei