Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (II)

Infecţii urinare, boli ale vezicii urinare, nefrite cronice

Principiile active din seva posedă proprietăţi tonice şi antiseptice la nivelul aparatului renal şi urinar. În asociere cu pulberea din frunze de mesteacăn, ea poate să combată chiar infecţiile cu stafilococi, să regleze diureza şi să stimuleze refacerea funcţionării rinichilor. Se va folosi o cantitate de 500 ml de sevă zilnic timp de 20 zile. În plus se va consuma zilnic o cantitate de 1 litru din maceratul obţinut din frunze de anghinare (Cynara scolymus), frunze de mesteacăn (Betula pendula) şi bace de ienupăr (Juniperus communis). Maceratul se obţine adăugând 1 lingură plină din amestecul de plante pentru 1 litru de apă; plantele se lasă în apă la temperatura camerei un interval de 6 ore, se filtrează şi se beau pe parcursul zilei.

 

Calviţie (chelie)

În acest scop seva se foloseşte în uz extern, diluată cu puţină apă. Pentru întărirea rădăcinii parului şi stimularea circulaţiei la nivelul pielii capului, se va realiza un macerat din 2 linguri de urzică proaspătă (Urtica dioica) la 1 litru de apă, în care se adaugă 50 de ml de sevă de mesteacăn. Macerarea se face la temperatura camerei, un interval de 5-6 ore. Apoi se filtrează şi se frecţionează foarte bine părul, fără a-l spăla cu şampon sau alte substanţe chimice. Se şterge apoi bine cu un prosop aspru şi se lasă să se usuce în mod natural. Operaţia se poate repeta din 2 în 2 zile, un interval de 2 săptămâni.

 

Epuizare nervoasă, tulburări de memorie şi de concentrare

O cură cu sevă de mesteacăn, câte 1 litru pe zi, vreme de 3 săptămâni, are un extraordinar efect regenerator pentru sistemul nervos. Cele mai spectaculoase rezultate în cura cu sevă de mesteacăn se obţin în tratarea bolilor ce afectează sistemul nervos, gama de aplicaţii mergând de la epuizare şi astenie, până la tumori pe creier şi pe măduva spinării. Acidul betulinic, principala substanţă activă din sevă şi din scoarţa de mesteacăn, are efect citostatic asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii. Tratamentul este simplu: se administrează 250-500 ml de sevă pe zi, în cura de 3-6 săptămâni. Apoi tratamentul continuă, dar cu decoct combinat de scoarţa de mesteacăn, câte o cană (250 ml) pe zi.

 

Cancer

Există mai multe studii care pun în evidenţă efectele antitumorale ale mesteacănului, în special ale sevei şi ale scoarţei acestuia. Principalul “vinovat” pentru acest efect este acidul betulinic, care se găseşte în proporţii mari în mesteacăn. În ultima vreme s-au obţinut rezultate pozitive şi în cancerul ovarian, cancerul pulmonar şi cancerul mamar. În medicina tradiţională, de pildă, se recomandă ca adjuvant general în boala canceroasă: seva de mesteacăn (1-2 litru pe zi la adulţi) sau, ca înlocuitor al sevei, decoctul de scoarţă de mesteacăn (0,6-1 litru pe zi la adulţi). Acest tratament poate fi urmat în paralel cu alte terapii, naturale sau alopate, fără a fi pusă în evidenţă vreo incompatibilitate între ele. Există chiar un studiu asupra unei combinaţii între un citostatic devenit clasic -Vincristina (obţinut, şi el, dintr-o plantă numită saschiu) şi mesteacăn. Combinaţia are un efect foarte puternic, mai ales în tratarea cancerului pulmonar.

 

Artrita (reumatism)

Cura cu seva de mesteacăn, administrată minim un litru pe zi, vreme de 3 săptămâni, a fost utilizată cu succes în spitalele din Rusia, Belarus şi Ucraina pentru tratarea durerilor de articulaţii. Efectele antireumatice ale sevei sunt amplificate prin aplicarea externă de cataplasme cu pulbere de scoarţa de mesteacăn pe articulaţiile afectate. Acelaşi tratament se foloseşte şi pentru tratarea cu succes a gutei.


Mihai Marius MOISOIU
psiholog
terapeut - terapii alternative
tel: 0753937223
www.diagnosticpeiris.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (II).
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei