Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou medicament contra diabetului, mai eficient decât statinele

Un nou medicament contra maladiilor cardiace şi a diabetului de tipul 2, mai eficient decât statinele, a fost conceput de cercetătorii de la Universitatea Sydney din Australia, informează dailymail.co.uk.

Noul medicament, conceput pentru a ameliora concentraţia de colesterol bun (lipoproteine cu densitate mare/ HDL), stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce astfel riscul de apariţie a diabetului şi a maladiilor cardiace.

În zilele noastre, circa 2,5 milioane de britanici suferă de diabet de tipul 2, ce poate fi cauzat de greutatea în exces şi de lipsa exerciţiilor fizice.

Bolnavii de această formă de diabet prezintă un risc ridicat de maladii cardiace şi accident vascular cerebral. Cei mai mulţi dintre pacienţi apelează la statine, o clasă de medicamente relativ nouă, care scad concentraţia de colesterol din sânge.

Savanţii de la Universitatea Sydney din Australia au descoperit faptul că noul medicament, denumit torcetrapib, ameliorează concentraţia de zahăr din sânge, atunci când este administrat împreună cu tratamentele pe bază de statine.

Colesterolul bun este important pentru organism, deoarece el încetineşte procesul de rigidizare a arterelor, conducând astfel la scăderea numărului de afecţiuni cardiace semnalate.

Studiul a fost coordonat de medicul Philip Barter, profesor de medicină şi directorul Heart Research Institute din Sydney. În cadrul acestui studiu, dintre cei peste 15.000 de pacienţi cu vârstele cuprinse în intervalul 45-75 de ani, care au suferit în trecut infarcte, accidente vasculare cerebrale, dureri la nivelul pieptului, boli vasculare periferice şi au suportat o angioplastie, circa 7.000 de pacienţi au beneficiat de o ameliorare a concentraţiei zahărului din sânge.

Philip Barter consideră că torcetrapib-ul nu este la fel de eficient în vindecarea diabetului de tip 2 ca alte medicamente, dar are capacitatea de a preveni înrăutăţirea maladiei, ce poate apărea atunci când pacientului i se administrează doze ridicate de statine.

Studiul a fost publicat în revista Circulation: Journal of the American Heart Association.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou medicament contra diabetului, mai eficient decât statinele.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un nou medicament contra diabetului, mai eficient decât statinele5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei