Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alergiile ar putea reduce riscul de apariţie a cancerului

Alergiile, deşi cauzează un disconfort considerabil, ar putea reduce riscul de apariţie a trei tipuri de cancer, prin stimularea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi de la Spitalul Universitar din Copenhaga, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii danezi au descoperit faptul că persoanele care sunt alergice la agenţii iritanţi obişnuiţi, precum parfumurile sau nichelul, sunt mai puţin expuse la riscul de apariţie a trei tipuri de cancer.

Aceste alergii, denumite "alergii de contact", determină organismul să creadă în mod greşit că este atacat şi ajută astfel sistemul imunitar să îndepărteze celelalte pericole din organism.

Studiul a fost coordonat de medicul Kaare Engkilde de la Spitalul Universitar din Copenhaga, care a analizat dosarele medicale a circa 17.000 de adulţi. Aceşti pacienţi au fost supuşi unor teste pentru identificarea, prin aplicarea unor plasturi, a alergenilor de contact, în perioada 1984 - 2008.

Peste o treime dintre pacienţi (circa 6.000) au fost testaţi pozitiv la cel puţin o alergie de contact. Medicii danezi au comparat apoi aceste rezultate cu datele oferite de Danish Cancer Registry.

Savanţii danezi au descoperit în acest fel că persoanele suferind de alergii de contact prezintă riscuri considerabil mai mici de a se îmbolnăvi de cancer mamar şi de cancer de piele de tipul non-melanom, această statistică fiind valabilă pentru ambele sexe. Totodată, pacientele de sex feminin suferind de astfel de alergii prezintă un risc mai mic de apariţie a cancerului cerebral.

Studii anterioare au evidenţiat faptul că persoanele alergice la polen şi la praful din locuinţe ar putea fi protejate contra cancerului.

Aceste descoperiri întăresc "ipoteza imunosupravegherii", potrivit căreia persoanele alergice sunt mai puţin predispuse să se îmbolnăvească de cancer deoarece sistemul lor imunitar este suprareactiv.

Cercetătorii au descoperit însă şi un număr mai mare de cazuri de cancer biliar la persoanele suferind de alergii de contact, acest fapt datorându-se, după părerea lor, unei concentraţii mai mari de metaboliţi chimici care se acumulează în sânge.

Savanţii danezi consideră că este nevoie de o serie de studii suplimentare care să analizeze mai bine relaţia cauză-efect şi să ţină cont de alţi factori de risc, precum statutul social şi fumatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alergiile ar putea reduce riscul de apariţie a cancerului.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alergiile ar putea reduce riscul de apariţie a cancerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei