Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Puţine telefoane

Sucevenii, invitaţi să solicite consultaţii gratuite la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura din ultimele zile nu a avut ca efect înroşirea liniilor telefonice către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava. Medicul Daniel Martiniuc, şeful SJA Suceava, a precizat că faţă de o zi obişnuită au fost cu 5% mai multe solicitări.

„Este vorba de persoane cardiace, decompensaţi, iar perioada în care s-au înregistrat cele mai multe solicitări a fost între orele 10.00-17.00. Putem spune că totul se încadrează în limitele normalului”, a declarat Martiniuc.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă a ţinut să le reamintească sucevenilor că pot beneficia şi de consultaţii la domiciliu 24 de ore din 24.

„Persoanele care acuză diferite simptome pot apela la serviciul 112, iar un medic se va deplasa la domiciliul indicat. Consultaţiile sunt gratuite, iar în afara acestui serviciu medicii pot elibera şi reţete”, a explicat Daniel Martiniuc.

Surprinzător, deşi acest serviciu poate fi accesat de mai multă vreme, numărul solicitărilor este, deocamdată, destul de mic.

„Poate că populaţia nu este informată suficient de bine de existenţa acestui serviciu. Pe această cale vreau să-i îndemn pe suceveni să apeleze la orice oră la consultaţiile la domiciliu”, a completat şeful SJA Suceava.

 

Ce ne recomandă medicii în caz de caniculă

Chiar dacă temperaturile externe au ajuns şi la 34-35 de grade Celsius, cazurile deosebite au ocolit Suceava. Specialiştii sunt convinşi că educaţia prin mass-media şi-a făcut efectul, iar oamenii au devenit mai conştienţi de riscurile la care se expun dacă nu respectă anumite condiţii absolut obligatorii în caz de caniculă.

Una din regulile importante este aceea de a evita să se deplaseze pe stradă la orele prânzului, când temperaturile ating valorile maxime, iar dacă sunt obligaţi să o facă trebuie să-şi acopere capul cu o şapcă, preferabil albă, iar îmbrăcămintea să fie uşoară şi largă, din materiale naturale, cum ar fi in sau bumbac.

De asemenea, trebuie consumaţi zilnic cel puţin doi litri de lichide, evitându-se băuturile alcoolice şi cafeaua.

Persoanele vârstnice şi care prezintă afecţiuni cardiace sau neurologice, care sunt şi mai expuse în perioadele călduroase, trebuie să dea dovadă de mult mai multă precauţie şi să evite pe cât posibil expunerea la soare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, invitaţi să solicite consultaţii gratuite la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sucevenii, invitaţi să solicite consultaţii gratuite la domiciliu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retete??? trimis de
(16 iul 2011, 12:54:31
Da, elibereaza retete pe care nu le poate folosi nimeni. Sunt retete albe, simple, pe care daca exista un medicament mai ''special'' gen codeina, algocalmin nu le poti folosi,deoarece sunt refuzate de farmacii. Asa ca daca ai fericirea sa fii asigurat, dupa ce chemi doctorul acasa, te mai deplasezi o data la medicul de familie (cu programarea prealabila care poate dura si cateva zile) sa-ti transcrie reteta pe un formular corect, nu neaparat gratuit, dar cu care farmacia iti poate elibera medicamentul necesar.
1.1  RE: Retete??? trimis de
(16 iul 2011, 16:34:31
Se pare ca si tu racesti vara pe canicula, ce ghinion! Poate ca un diuretic sau anti-aritmic pentru un cardiac sunt mai usor de obtinut de la farmacie sau poate are întâmplator în trusa medicul de la Salvare. Io n-as chema Salvarea pentru tuse sau durere de masele...
2.   Buna ziua trimis de
(17 iul 2011, 10:36:09
DOMNULE DOCTOR DAR PENTRU BATRINII DIN SLATINA GAINESTI,E VALABIL 112,SAU EI TREBUE SA MOARA?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei