Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie!

Bancomate din Suceava şi Rădăuţi, blocate de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Infractori voiajori care blochează banii în bancomate cu ajutorul unor dispozitive aplicate pe fanta de eliberare a bancnotelor  acţionat asupra a două ATM-uri din judeţ, unul în Suceava şi unul în Rădăuţi. S-a întâmplat acum două zile, joi, într-un caz indivizii necunoscuţi reuşind să scoată suma de o mie de lei. Faptele s-au petrecut la mai puţin de o lună de la alt furt similar.

 

Hoţii au încercat o primă lovitură în jurul orei 14.00, la un bancomat BRD de pe Bulevardul George Enescu din municipiul Suceava. Pe faţa fantei de eliberare a banilor fusese aplicat un dispozitiv care bloca ieşirea bancnotelor. Modul de operare este aparent simplu: clientul introduce cardul, tastează suma pe care doreşte să o scoată, însă banii nu ies la vedere. Dacă victima nu realizează că ceva este în neregulă, pleacă, moment în care cel care a aplicat dispozitivul vine la ATM, îl îndepărtează şi scoate banii aflaţi în spatele acestuia. În acest caz însă metoda nu a reuşit, personalul băncii sesizând tentativa de furt şi alertând poliţia.

Indivizii, doi la număr, după cum o arată înregistrările video, nu au dezarmat, deplasându-se în Rădăuţi, unde şi-au încercat norocul la un ATM Bancpost.

Din nou aparatul a fost blocat, în timp ce o femeie din Rădăuţi încerca să scoată suma de o mie de lei. Văzând că ATM - ul funcţionează, dar banii nu i-au fost viraţi, aceasta a plecat pentru a cere spijin personalului bancar. A fost momentul în care unul dintre indivizi s-a apropiat şi a scos banii, dispărând cu cei o mie de lei ai păgubitei.

 

Furt similar şi luna trecută

Luna trecută, pe 16 iunie, un alt bancomat BRD din Suceava, situat pe Calea Obcinilor, a fost blocat de hoţi.          

Atunci, un client a introdus în bancomat cardul şi a solicitat suma de 3.000 lei, bani care nu au fost eliberaţi din cauza dispozitivului aplicat de hoţi. După plecarea clientului, care nu a putut ridica banii, autorul rămas necunoscut a demontat dispozitivul, care însă nu a funcţionat perfect. El a reuşit să scoată doar 910 din cei 3.000 de lei.

Furturi de acest gen s-au petrecut şi în multe alte localităţi ale ţării, poliţiştii fiind convinşi că autorii nu sunt din zona Sucevei. Cel mai probabil, au precizat surse judiciare, aceştia au venit în Suceava joi, au încercat să dea două lovituri, după care au dispărut în grabă. Poliţişti au imagini video cu indivizii, însă rămâne de văzut cât de utile vor fi acestea.

 

Clienţii nu trebuie să plece de lângă ATM dacă acesta se blochează la livrarea banilor 

De precizat că în cazul furtului de la BRD, de luna trecută, Monitorul de Suceava a încercat să obţină imaginile video cu autorii, pentru a le face publice şi a mări astfel şansele ca aceştia să fie recunoscuţi, însă s-a lovit de refuzul reprezentanţilor băncii.

Clienţii care folosesc ATM-uri, indiferent de bancă, sunt sfătuiţi ca în cazul în care aparatul se blochează după solicitarea banilor să rămână pe loc şi să solicite ajutor telefonic, poliţiei sau personalului băncii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bancomate din Suceava şi Rădăuţi, blocate de hoţi.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Bancomate din Suceava şi Rădăuţi, blocate de hoţi4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa vedem infractorii! Arata ca si oamenii!?. trimis de
(16 iul 2011, 14:10:40
Ce ti-i si cu bancile astea! Daca bancile nu vor, asta inseamna ca sunt mina-n mina cu infractorii. nu?.
In aceste conditii este normal ca bancile sa isi ia obligatia sa faca despacubiri!
2.   Re trimis de
(16 iul 2011, 16:49:32
Da, desigur, bancile sunt mana in mana cu infractorii . . . cred ca fac jumi-juma : 500 RON directorul de banca si 500 Ron gainarul; ce cretin mai esti!
3.   ,,gainarule, ce cretin mai esti!” trimis de
(16 iul 2011, 18:36:34
IULI_ANNk,
Prin bancile voastre se stie ca ne jefuiti prin diferite tertipuri financiare. De ce sa nu credem ca sunteti in stare sa faceti pact si cu infractorii, daca un suburban ca tine isi permite necivilizat, fara scru ☭ si nesimtire sa jigneasca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei