Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Start

Flutur a lansat, de la Viena, proiectul turistic european „Pelerin în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat ieri startul proiectului turistic european „Pelerin în Bucovina” din piaţa „Sf. Ştefan” din Viena, acolo unde mai mulţi ciclişti suceveni, printre care şi consilierul său personal, Neculai Barbă, au pornit într-o cursă de aproximativ 1.200 de kilometri cu destinaţia Suceava.

Înainte ca preşedintele Consiliului Judeţean şi cicliştii să fixeze kilometrajul la zero şi să dea startul acestui pelerinaj, monseniorul Anton Faber a oficiat, în Catedrala „Sf. Ştefan” din Viena, o rugăciune de binecuvântare a celor care vor face această cursă şi şi-a exprimat intenţia de a face acest pelerinaj, pe bicicletă, la anul sau peste doi ani, alături de alţi ciclişti. Monseniorul Anton Faber a primit de la şeful administraţiei judeţene o icoană pictată cu Maica Domnului, dar şi o machetă a bisericii mănăstirii Voroneţ.

 

Călătoria cicliştilor suceveni, binecuvântată la Parohia ortodoxă „Sf. Înviere” din Viena

După startul simbolic din Piaţa „Sf. Ştefan”, cicliştii au mers la capela şi Parohia ortodoxă „Sf. Înviere” din Viena, unde preotul Emanuel Nuţu a oficiat o rugăciune de binecuvântare a călătoriei de peste o mie de kilometri ce leagă Viena de Bucovina. El le-a transmis pelerinilor să aibă o călătorie binecuvântată şi să ajungă cu bine la destinaţie. Preotul a arătat că legătura între parohia ortodoxă din Viena şi Bucovina sunt strânse, mai ales că în acest locaş au fost aduse şi adăpostite moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.

Startul oficial al pelerinajului a fost dat din Piaţa „Sf. Mihail”, unde a fost amenajat un stand de informare privind Bucovina, la această acţiune participând, pe lângă Gheorghe Flutur, ambasadorul Românei la Viena, Silvia Davidoiu, europarlamentarul PD-L Petru Luhan, directorul general pentru turism din cadrul Ministerului Economiei şi Muncii al Guvernului austriac, Elisabeth Udolf-Strobl, precum şi mai mulţi români, care se aflau în scop turistic în zonă, dar şi români stabiliţi în Viena.

Cicliştii care au plecat în acest pelerinaj, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate în română şi germană cu mesajul „Pelerin în Bucovina”, au între 20 şi 42 de ani.

Potrivit unuia dintre ei, Tiberiu Seredenciuc, grupul de ciclişti îşi propune să parcurgă circa 180 de kilometri pe zi, astfel încât în 23 iulie să fie în Pasul Tihuţa. Un alt ciclist, Ionuţ Ghetaş, a spus că ciclismul este un hobby pentru el şi că e bucuros să fie implicat în acest proiect.

 

Flutur: „Pentru noi, ca semnificaţie, acest proiect înseamnă legătura între ortodocşi, catolici şi alte confesiuni”

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că acest proiect este de mare perspectivă, urmând ca din toamna acestui an să fie combinat cu programul „Rute culturale europene”, una dintre acestea fiind spre mănăstirile cu frescă exterioară din Bucovina. „Pentru noi, ca semnificaţie, înseamnă legătura între ortodocşi, catolici şi alte confesiuni, înseamnă vizită în ţinutul toleranţei şi bunei înţelegeri, într-unul dintre puţinele ţinuturi bio din Europa cu o mare încărcătură de tradiţii şi obiceiuri pentru care am văzut un foarte mare interes”, a spus Flutur.

El a mai anunţat că autorităţile sucevene doresc să deschidă o şcoală de vară pentru ghizi şi să introducă gospodăriile ţărăneşti în reţeaua de găzduire şi să fie puse bazele turismului de familie, care este un tip de turism ce pune accentul pe mai multă unitate şi stabilitate socială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a lansat, de la Viena, proiectul turistic european „Pelerin în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Flutur a lansat, de la Viena, proiectul turistic european „Pelerin în Bucovina”2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De asta-mi place Flutur! trimis de
(16 iul 2011, 15:29:36

Este un baiat inventiv,cult si cu personalitate.
Consider totusi o exagerare,chiar un neadevar, epitetul de ,,tinut bio” ,pentru ca oricine s-a convins ca E-urile sunt prezente in toate produsele…traditionale.Ch cei ce le vind recunosc asta!
1.1  RE: De asta-mi place Flutur! trimis de
(16 iul 2011, 16:10:41
Nu-mi place domnul Flutur în mod deosebit dar nu-i nevoie sa-l plac eu, important e sa faca tot ce poate pentru promovarea judetului Suceava. E buna ideea asta cu bicicleta: cu masina e ceva mai greu pe drumurile noastrebig grin. Cât despre "bio", mi se pare mai mult un moft în conditiile actuale: solul, aerul, apele sunt poluate. Bunica (Dumnezeu s-o odihneasca) punea în borcanele cu visine pentru placinta câte-o aspirina, petalele de trandafir pentru dulceata erau framântate cu simt de raspundere cu sare de lamâie. Am mâncat ani de zile astfel de bunatati si asta nu m-a împiedicat sa ajung la 50 de ani în deplina sanatate, ceea ce va urez cu drag tuturor!happy
2.   Comentariu trimis de
(16 iul 2011, 22:18:58
bio,e apa ce o trage prin conductele cauciucate in comunele judetului?sau e una din modalitatile de imbogatire a distinsului fluturas ce zboara prin europa[si nu numai]pe banii nostri.oricum "insectarul" te asteapta ,fluturas...
3.   Fluturii traiesc o zi... trimis de
(17 iul 2011, 03:58:55
cine vine pe drumurile patriei lui flutur? europenii sau saturat de laudele portocalii si fara realizari..dar mai trebuie subiect de presa.....molia nu moare!
4.   Un smecher... trimis de
(17 iul 2011, 21:01:07
Neculai Barba, consilierul personal al lui Flutur, un smcher si un arogant. Abia astept alegerile sa nu mai aud de acest individ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei