Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iul 2011 - Anul XVI, nr. 166 (4764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doi în unu

Vor fi recalificaţi şi vor primi şi bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din sistemul telecom vor putea urma o serie de cursuri de recalificare în vânzări la finalul cărora vor pleca acasă cu o diplomă recunoscută la nivel european, dar şi cu bani. Acest lucru este posibil prin accesarea unui proiect cu bani de la Uniunea European, în valoare totală de aproximativ 500.000 de euro.

Proiectul se va derula prin Sindicatul Liber Independent din Telecomunicaţii „Bogdan Vodă” Suceava şi se adresează unui număr de 112 persoane. Aleodor Nichifor, liderul acestui sindicat, a explicat şi motivele pentru care s-au accesat banii europeni.

„Oamenii care lucrează în acest sistem au cam aceeaşi calificare şi de aceea orice program de restructurare i-a afectat din plin. Practic, erau persoane fără nici o alternativă pe piaţa muncii. Prin acest proiect am încercat să le oferim o şansă în plus, mai ales că procesele de restructurare vor continua”, a declarat Aleodor Nichifor.

Liderul sindicatului „Bogdan Vodă” a clarificat şi alegerea meseriei în care se vor recalifica angajaţii din sectorul telecom. „Industrie nu mai există, iar Suceava a devenit un oraş şi un judeţ preponderent comercial. Este singurul sector care funcţionează şi din acest motiv credem că persoanele restructurate vor avea şansa de a-şi găsi o altă slujbă”, a menţionat Nichifor.

 

Suceava, printre puţinele judeţe unde sindicatele au accesat fonduri europene

Un amănunt important este acela că persoanele care vor participa la aceste cursuri de recalificare vor primi şi o anumită sumă de bani. La finalul cursurilor, fiecare absolvent va primi câte 1.000 de lei.

Deoarece numărul angajaţilor din sectorul telecom este mult mai mare faţă de locurile disponibile pentru aceste cursuri, cei care au accesat fondurile europene vor face şi o triere. Printre criteriile de selecţie se numără calificările pe care le au candidaţii, dar şi dacă aceştia sunt sau nu membri de sindicat.

De altfel, din cei 500.000 de euro care vor veni prin proiectul cofinanţat prin Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2011, sindicatul „Bogdan Vodă” a contribuit cu 2%.

Prezent la conferinţa de presă de ieri, Iordănel Secrieru, liderul Blocului Naţional Sindical, filiala Suceava, a ţinut să precizeze că acest proiect este printre primele la nivel naţional de care beneficiază sindicatele.

„Este un proiect îndrăzneţ, iar la final sindicatul va creşte instituţional. Mai sunt alte două sindicate care vor depune proiecte şi sper ca şi acestea să fi eligibile şi să fie aprobate finanţările”, a adăugat Iordănel Secrieru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vor fi recalificaţi şi vor primi şi bani.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vor fi recalificaţi şi vor primi şi bani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 iul 2011, 22:25:45
diplome de vanzatori...........asa cum ni se "vand"gogosi de 20ani incoace...
2.   CACA_MACA SINDICALA trimis de
(17 iul 2011, 22:18:23
.... in foscaiala sindicala ... ca sa mai mosmondeasca bani, liderii au invatat deva... sa se inconjoare de oameni scoliti pe care-i folosesc. Cunosc problema ... se invart bani multi in numele salvarii destinelor uno amarati cu spectrul rece al concedierii in spate. Sindicatul e paiul inecatului... Chestia cu accesarea banilor europeni e o prosteala plesnita in ochii strainilor , acolo unde treaba e intr-adevar serioasa.
Cate verificari s-au facut in terfeloagele fiscale ale sindicatelor??? putine.. ff putine sau deloc principalul motiv fiind ca organoizatiile sindicale sunt un fel de societati obstesti care exista acolo... si sunt bune in campaniile electorale...
.. In sindicat e un jeg gros pe gulerele albe ale liderilor ...
Parerea mea...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei