Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să faci un grătar cât mai sănătos

Gastronomii împărtăşesc o serie de idei, simple, dar de efect, pentru a pregăti un grătar cât mai sănătos şi gustos, cu mai multe tipuri de carne şi legume, informează Yahoo Shine.

Carnea de vită: Pentru început, alegeţi o carne cât mai sănătoasă, de preferat care să provină de la vaci hrănite cu iarbă nepoluată. Evitaţi carnea provenită de la vacile hrănite cu porumb sau cărora le-au fost injectaţi hormoni de creştere sau antibiotice.

Carnea tocată: Alegeţi carne de curcan sau de vită care să conţină maximum 7% grăsime, de preferat cu un conţinut cât mai mic de grăsimi saturate.

Peştele: Somonul este o alegere excelentă pentru grătar, fiind bogat în acizi graşi Omega 3. Optaţi pentru cel prins în Alaska, deoarece somonii din Atlantic sau cei crescuţi în ferme pot conţine multe substanţe chimice dăunătoare.

Legumele: Devin foarte gustoase făcute pe grătar. Alegeţi legume consistente, precum vinete, ciuperci, ardei, ceapă şi sparanghel. Folosiţi un coş special pentru grătar pentru ca bucăţile de legume să nu cadă pe cărbunii încinşi.

Porumbul: Puneţi-l pe grătar cu tot cu foi, pentru ca boabele să nu se ardă sau să se usuce. Lăsaţi porumbul să se coacă timp de 15-20 de minute.

Sosurile şi marinatele: Cel mai bine este să le pregătiţi în casă, dar, dacă nu aveţi timp, aveţi grijă când le alegeţi din supermarket. Optaţi pentru cele care nu conţin sirop de porumb, conservanţi, aditivi, coloranţi artificiali şi arome artificiale. Căutaţi sosurile din ingrediente naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să faci un grătar cât mai sănătos.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum să faci un grătar cât mai sănătos5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei