Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iul 2011 - Anul XVI, nr. 161 (4759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A fost descoperită o nouă metodă pentru a evita sarcinile multiple

Medicii suedezi au prezentat luni o nouă metodă care reduce considerabil riscul de dezvoltare a unor sarcini multiple după fecundarea in vitro (FIV), cu menţinerea unor şanse excelente de procreere.

Până la această descoperire, obstetricienii din clinicile de fertilizare asistată obişnuiau să transfere mai mulţi embrioni în uter cu scopul de a creşte şansele de a obţine cel puţin un fetus viabil, dar sarcinile cu mai mulţi fetuşi (sarcini multiple, n.r.) antrenează apariţia unor riscuri atât pentru sănătatea mamei, cât şi a bebeluşilor.

Graţie unei ecuaţii matematice ce are la bază patru criterii (vârsta mamei, numărul de ovule şi de stimulări ovariene, tentativele trecute de fecundare in vitro şi calitatea embrionilor), medicul Jan Holte a reuşit să scadă de 13 ori numărul naşterilor multiple în clinica Carl Von Linne din oraşul suedez Uppsala.

Prin acest model, "atunci când a venit timpul pentru a transfera embrionii, dacă vedem că riscul de a obţine gemeni este prea mare, transferăm un singur embrion şi îi congelăm pe ceilalţi", a explicat medicul suedez.

Într-un interval de patru ani (2004 - 2007), clinica sa a implantat 3.410 embrioni. Modelul matematic descoperit a permis reducerea frecvenţei de apariţie a sarcinilor cu gemeni, obţinute în urma FIV, de la 26% la doar 1,9%.

În acelaşi timp, rata de succes (naşteri prin embrioni necongelaţi implantaţi) s-a redus de la 29,1% la 24,6%. În cazul sarcinilor cu embrioni congelaţi, această rată a scăzut şi mai puţin, de la 31,1% la 30,7%.

"Embrionul suplimentar transferat în mod obişnuit în numeroase clinici de fertilizare din lumea întreagă creşte extrem de mult riscul de obţinere a unor gemeni, dar creşte cu foarte puţin şansa de obţinere a unei sarcini viabile", a explicat Jan Holte.

Noua metodă, de acum utilizată în cinci clinici (patru în Suedia şi una în Italia), a fost prezentată, luni, la Stockholm, în cadrul congresului organizat de European Society of Human Reproduction (ESHRE).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost descoperită o nouă metodă pentru a evita sarcinile multiple.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost descoperită o nouă metodă pentru a evita sarcinile multiple0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei