Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima terapie celulară contra ridurilor, autorizată în SUA

Agenţia americană de reglementare a medicamentelor (Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat lansarea pe piaţă a primului tratament celular personalizat contra ridurilor, a anunţat, miercuri, Fibrocell Science, compania care a pus la punct această terapie, informează AFP.

Reprezentanţii FDA au autorizat acest tratament, denumit Viv (azficel-T), marţi, precizează compania Fibrocell Science într-un comunicat.

Viv este primul şi, totodată, singurul tratament celular personalizat estetic aprobat de FDA pentru a reduce ridurile la adulţi, accentuate în special în momentul în care o persoană zâmbeşte.

Acest tratament constă în prelevarea unor celule din piele, fibroblaste, şi cultivarea lor în laborator pentru ca acestea să se multiplice, fiind apoi reinjectate în riduri pentru a le atenua.

Într-o piele obişnuită, fibroblastele produc colagen, proteine fibroase care asigură ţesuturilor o anumită rezistenţă mecanică în faţa forţei de întindere.

În testele clinice organizate, pacienţii au tolerat foarte bine terapia Viv. Cele mai multe dintre efectele secundare remarcate au constat în slabe reacţii cutanate, care au dispărut în mai puţin de o săptămână.

FDA a autorizat comercializarea acestui tratament, după ce a analizat rezultatele obţinute în urma a două teste clinice de fază 3, realizate pe un eşantion de 421 de pacienţi.

"Folosirea celulelor pacientului, care produc colagen, reprezintă un mijloc revoluţionar în tratamentul contra ridurilor nazolabiale, restaurând prospeţimea feţei", a declarat Robert Weiss, profesor asociat la facultatea de medicină de la Universitatea John Hopkins, din statul american Maryland, şi directorul Institutului Maryland Laser Skin and Vein.

Robert Weiss este cercetătorul care a coordonat aceste teste clinice în cadrul cărora a fost folosită terapia Viv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima terapie celulară contra ridurilor, autorizată în SUA.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima terapie celulară contra ridurilor, autorizată în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei