Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cafeaua combate cancerul de sân

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O veste bună pentru amatoarele de cafea - în special pentru doamnele şi domnişoarele care preferă acest energizant. Potrivit unui studiu recent efectuat de o echipă de oameni de ştiinţă suedezi, consumul de cafea este asociat cu un risc redus al incidenţei cancerului. Cercetările ştiinţifice au arătat că acest produs reduce în mod semnificativ riscul de apariţie a cancerului de sân provocat de receptori estrogenici negativi rezistenţi la antiestrogen.

Cercetătorii suedezi au comparat nivelul de consum de cafea şi factorii care influenţează stilul de viaţă a două grupuri distincte de subiecţi - primul format din femei bolnave de cancer de sân, iar al doilea - alcătuit din femei cu vârste similare care nu suferă de această boală. S-a constatat că incidenţa cancerului de sân în cazul femeilor care beau cafea în mod regulat este mult mai mică decât în cazul femeilor care nu beau sau beau rar cafea. Grupul de cercetători de la Institutul Karolinska a explicat că deseori apar informaţii contradictorii despre efectele benefice ale cafelei, însă în acest caz rezultatele studiului lor au urmat aceeaşi tendinţă ca şi ale unui studiu anterior efectuat în Germania. Diferenţa a fost că, în cazul studiului german, legătura dintre consumul de cafea şi incidenţa scăzută a cancerului de sân nu a fost la fel de clar reliefată.

„Bănuiala noastră este că rezultatele depind mult de felul în care este preparată cafeaua sau de tipul de boabe folosit în prepararea ei. Nu este însă probabil ca efectul preventiv să aibă legătură cu fitoestrogenii prezenţi în mod normal în cafea, pentru că incidenţa bolii nu s-a dovedit a fi redusă şi în cazul cancerului provocat de receptori estrogenici pozitivi”, au explicat oamenii de ştiinţă. Prin urmare, chiar dacă efectul cafelei în prevenirea cancerului de sân este evident, încă nu s-au descoperit mecanismele exacte şi compuşii care contribuie la aceste efecte benefice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua combate cancerul de sân.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cafeaua combate cancerul de sân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei