Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 nov 2010 - Anul XV, nr. 266 (4557)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până la 85% din cazurile de dermatită atopică apar înaintea vârstei de cinci ani

Până la 85% din cazurile de dermatită atopică, boală cutanată inflamatorie cronică, debutează până la vârsta de 5 ani, având astfel un impact major asupra stării copiilor, mai ales că numărul îmbolnăvirilor este în continuă creştere, a declarat, ieri, medicul Mihaela Leventer.

Dermatita atopică este o afecţiune cutanată inflamatorie cronică, având impact major asupra stării de bine a copilului sau a persoanei adulte şi o prevalenţă în creştere mai ales în ţările dezvoltate, a declarat, ieri, medicul Mihaela Leventer, în conferinţa Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), pentru lansarea unor produse speciale de îngrijire a pielii sensibile.

Mihaela Leventer, fondatorul Societăţii Române de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală şi reprezentant al României în Consiliul Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică (ISDS), a spus că boala cutanată inflamatorie apare pe un fond de predispoziţie genetică, dar sunt luaţi în calcul şi alţi factori declanşatori.

"Boala afectează în mod caracteristic prima copilărie, 60% din cazuri fiind înregistrate înainte de primul an de viaţă, până la 85% din cazuri debutează până la 5 ani, 15-20% vizează copii de vârsta şcolară şi 2-10% adulţii. Se estimează că 10-20% dintre copii şi 1-3% dintre adulţi sunt afectaţi de dermatita atopică", a mai spus medicul Leventer.

Boala se tratează medicamentos, în faza acută, dar cel mai important rol îl joacă igiena şi produsele dermato-cosmetice, emoliente special concepute.

Potrivit medicului, pentru tratamentul eficient al suferinţelor cutanate, precum dermatită atopică, acnee, piele sensibilă şi deshidratată, cât şi pentru a menţine o structură sănătoasă a pielii sunt recomandate produse dermato-cosmetice hipo sau nonalergenice, fără parfum, uleiuri, conservanţi, coloranţi, care să fie hidratante şi să aibă o compoziţie similară cu structura pielii.

Poluarea şi apa foarte dură creează la rândul lor probleme serioase mai ales copiilor. Medicii recomandă evitarea expunerii la factori de mediu iritanţi - temperaturi extreme, praf, diverse substanţe, mediu poluat. În cazul oricărei suferinţe la nivelul pielii, va fi solicitat sfatul avizat din partea medicului specialist

Produsele lansate ieri de Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (Oilatum, Physiogel, Brevoxyl şi Stieprox) sunt recomandate în tratamentul pielii sensibile a bebeluşului şi adultului, pentru acnee şi probleme ale scalpului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Până la 85% din cazurile de dermatită atopică apar înaintea vârstei de cinci ani.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Până la 85% din cazurile de dermatită atopică apar înaintea vârstei de cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei