Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stil de viaţă

Stările psihice proaste ne fac să obosim

Îngrijorările şi stresul generează oboseală. Dacă aveţi multe motive de îngrijorare, este foarte posibil ca în scurt timp să vă simţiţi obosit, mai ales dacă nu identificaţi nici o soluţie la problemele dvs. Depresiile determină o stare globală de oboseală, care se poate uşor croniciza.

Dificultăţile cu care ne confruntăm în fiecare zi se acumulează şi sub forma oboselii. A face faţă unor decizii greu de luat, diverselor probleme care apar şi ne macină, etc. este epuizant, în condiţiile societăţii moderne.

Şocurile emoţionale, precum veştile proaste legate de părinţi, rude, prieteni, ruperea unei relaţii, pierderea locului de muncă, pot determina resimţirea rapidă a unei stări de epuizare. Oboseala psihică va fi percepută ca o greutate apăsătoare pentru întreg corpul, însoţită de o scădere a atenţiei, a capacităţii de focalizare şi de concentrare.

Multe din cauzele ascunse ale oboselii pot fi eliminate rapid prin armonizarea vieţii pe toate nivelurile sale şi prin abordarea unui mod de a trăi sănătos.

O deschidere reală faţă de bine, faţă de frumos şi faţă de energiile benefice, armonizarea relaţiilor cu cei din jurul nostru ne vor ajuta foarte mult.

Una dintre cele mai eficiente metode de eliminare a oboselii este relaxarea, eventual combinată cu procedee diverse de hidroterapie, completată cu reţete naturiste de regenerare şi vitalizare.

Cronobiologia (ştiinţa care se ocupă de ritmurile biologice ale fiinţei umane) explică detaliat oboseala care rezultă prin nesincronizarea programului de lucru şi somn cu ritmurile biologice ale fiinţei, deoarece, deseori orarele „normale” – cu ore fixe – nu răspund cerinţelor ceasului biologic. În acest sens, este indicat să se facă o analiză a fluctuaţiilor nivelului de vitalitate pe durata unei zile, cât şi a transformărilor la nivel psiho-emoţional. Toate acestea, corelate şi analizate, vor duce împreună cu adoptarea unei diete sănătoase şi cu includerea unor exerciţii antistres, la un nou stil de viaţă, în care problemele zilnice şi surmenajul ne vor afecta mult mai greu.

Mihai MOISOIU
psiholog
Telefon: 0753937223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stările psihice proaste ne fac să obosim.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Stările psihice proaste ne fac să obosim5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei