Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dependenţa de televizor are efecte catastrofale asupra copiilor

Expunerea excesivă a copiilor de vârstă mică în faţa televizorului are efecte catastrofale asupra acestora după ce intră la şcoală, când vor deveni elevi neatenţi în timpul orelor, vor avea rezultate mediocre la matematică şi vor fi respinşi de ceilalţi copii, potrivit unui studiu canadian.

Potrivit AFP, deşi impactul negativ al televizorului asupra copiilor este cunoscut de mult timp, acest studiu canadian, publicat în Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, reprezintă o premieră în domeniu, fiind realizat pe copii cu vârste foarte mici şi oferind evaluări foarte precise ale "pagubelor" produse.

Studiul a fost realizat pe o perioadă de opt ani, pe un eşantion de 1.314 copii. Părinţii lor au acceptat să precizeze timpul petrecut în faţa televizorului de către copiii lor, la vârsta de 29 de luni, apoi la 53 de luni, iar învăţătorii şi profesorii le-au evaluat performanţele şcolare şi psihosociale, dar şi starea generală de sănătate.

"Fiecare oră peste medie (care este de şapte ore pe săptămână în Quebec) reduce cu 7% angajamentul manifestat de copil în timpul orelor de şcoală", a declarat Linda S. Pagani, cercetătoare la Universitatea Montreal, coordonatoarea studiului.

Potrivit acestui studiu, dependenţa de televizor a copiilor cu vârste cuprinse între doi ani şi patru ani provoacă o scădere de 6% a rezultatelor la matematică (însă nu are nici un efect negativ asupra capacităţii de lectură), o creştere cu 10% a riscului de a fi respins de ceilalţi colegi de clasă (prin tachinări, insulte şi agresiuni), o scădere cu 13% a activităţii fizice în weekend şi cu 9% a activităţii fizice în general, o creştere cu 9% a consumului de băuturi acidulate dulci şi cu 10% a cantităţii de alimente consumate într-o zi, conducând la o creştere cu 5% a indicelui masei corporale la vârsta de 10 ani (IMC = greutatea împărţită la pătratul înălţimii).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dependenţa de televizor are efecte catastrofale asupra copiilor.
 Vizualizări articol: 660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dependenţa de televizor are efecte catastrofale asupra copiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei