Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colegiul Regal al Psihiatrilor cere presei să nu mai prezinte disfuncţiile alimentare ca fiind şic

Colegiul Regal al Psihiatrilor (RCP) din Marea Britanie cere mass-media să nu mai promoveze imagini ale unor corpuri nesănătoase şi să nu mai prezinte într-o formă "strălucitoare" şi atractivă bolile de nutriţie, informează BBC News Online.

Potrivit reprezentanţilor Colegiul Regal al Psihiatrilor, mass-media contribuie la proliferarea bolilor de nutriţie, mai ales în rândul tinerilor, prin popularizarea modelelor foarte slabe şi a imaginilor modificate digitale.

Organizaţia a cerut să se renunţe la utilizarea modelelor forte slabe, iar reclamele care folosesc imagini prelucrate digital să aibă un semn distinctiv.

Potrivit doctorului Adrienne Key, de la secţia de boli de nutriţie a Colegiului Regal al Psihiatrilor, din ce în ce mai multe studii arată că mass-media joacă un rol important în proliferarea bolilor de nutriţie mai ales printre adolescenţi şi tineri.

"Deşi factorii biologici şi genetici joacă un rol important în dezvoltarea acestor patologii, factorii psihologici şi sociali sunt, de asemenea, relevanţi. De aceea facem apel la media să fie mai responsabile cu mesajele pe care le distribuie", a mai spus Key.

Psihiatri sunt îngrijoraţi de faptul că multe dintre articolele din reviste sunt neechilibrate şi oferă sfaturi despre diferite diete fără să ofere informaţii şi despre pericolele unor astfel de regimuri extreme.

Totodată, reprezentanţii RCP au mai precizat că articolele în care este criticat aspectul vedetelor îi poate face pe cititori şi mai nemulţumiţi de imaginea lor.

RCP doreşte ca următorul guvern britanic să instituie o organizaţie formată din politicieni, reprezentanţi ai agenţiilor de publicitate, editori de reviste, membri ai forurilor de control şi specialişti în disfuncţii alimentare, care să pună la punct un cod etic editorial.

Potrivit lui Annabel Brog, editor al revistei Sugar, cea mai bine vândută publicaţie pentru adolescenţi din Marea Britanie, titlul pe care îl reprezintă are deja o atitudine responsabilă faţă de aceste probleme.

"Încercăm foarte mult să fim o influenţă pozitivă când vine vorba de greutate şi imagine", a declarat Brog.

În ceea ce priveşte recomandările unui for etic, Brog crede că ar fi nepotrivit să fie pus un semn distinctiv pe imaginile prelucrate digital.

"Ar fi dificil să stabileşti o limită. Deseori tehnologia digitală este folosită doar pentru a adăuga mai multă luminozitate culorilor, nu pentru a face modelul mai frumoasă sau perfectă", a mai spus Brog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Regal al Psihiatrilor cere presei să nu mai prezinte disfuncţiile alimentare ca fiind şic.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Regal al Psihiatrilor cere presei să nu mai prezinte disfuncţiile alimentare ca fiind şic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei