Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Automobilele decapotabile pot contribui la pierderea auzului

Persoanele care circulă cu automobile decapotabile riscă să dezvolte severe afecţiuni ale urechii din cauza zgomotului de pe şosea şi a sunetului mult prea puternic al vântului, putând chiar să-şi piardă definitiv auzul, informează dailymail.co.uk.
Oamenii de ştiinţă britanici au înregistrat pe şoselele din Marea Britanie un nivel al sunetului care uneori atingea valoarea de 100 de decibeli, iar valori de 88-90 de decibeli au fost înregistrate în mod constant pe aceste rute, la viteza de 110 kilometri pe oră.
Suprafaţa drumurilor, aglomeraţia din trafic, zgomotul făcut de vânt şi viteza exagerată contribuie la apariţia unei veritabile "cacofonii" la bordul unei maşini decapotabile, indiferent de marca acesteia.
Expunerea îndelungată sau repetată la sunete de o intensitate de peste 85 de decibeli poate provoca pierderea permanentă a auzului.
Chirurgul Philip Michael, specialist în otorinolaringologie la Worcestershire Royal Infirmary, coordonatorul studiului, a declarat că motocicliştii suportă şi ei foarte greu "calvarul" auditiv provocat de numeroasele accelerări şi schimbări de viteză.
"Un anumit nivel al zgomotului, pe o anumită perioadă şi la o expunere repetată are potenţialul de a provoca pierderea auzului. Cu cât faci mai des acest lucru, cu atât cresc riscurile de a-ţi pierde auzul. Este vorba de un risc cumulat", a adăugat specialistul britanic.
Philip Michael, care şi-a prezentat concluziile marţi, la conferinţa anuală organizată de American Academy of Otolaryngology Head and Neck Surgery Foundation, la San Diego (SUA), consideră că această chestiune este mult mai pertinentă decât îşi imaginează multe persoane.
Modificarea legii care reglementează leasingul în Marea Britanie a făcut ca automobilele decapotabile să devină mai accesibile, vânzările acestora crescând spectaculos.
Marea Britanie este ţara cu cel mai mare număr de automobile decapotabile pe cap de locuitor din Europa, în pofida faptului că are una dintre cele mai umede clime din lume.
"Oamenii sunt informaţi că trebuie să îşi protejeze urechile atunci când circulă cu un automobil decapotabil, dar trebuie să li se vorbească şi despre efectele zgomotului excesiv în viaţa de zi cu zi. Perioade scurte de expunere la un nivel de zgomot similar celui din timpul unui concert pop sau disco pot cauza ţuituri în urechi şi pierderi temporare ale auzului. Este nevoie de o protecţie specială a urechilor în caz de expunere repetată la sunete cu o intensitate de minim 99 de decibeli, echivalent cu zgomotul făcut de un ciocan de foraj pneumatic", a explicat cercetătorul britanic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Automobilele decapotabile pot contribui la pierderea auzului .
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automobilele decapotabile pot contribui la pierderea auzului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei