Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2009 - Anul XIV, nr. 236 (4222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dieta mediteraneană poate reduce riscul de depresie

Persoanele care adoptă o dietă mediteraneană, bogată în legume, fructe, nuci, seminţe şi peşte, sunt mai puţin predispuse depresiei, potrivit cercetătorilor spanioli, care nu au descifrat deocamdată cauzele acestui fenomen, informează Reuters.
Cercetătorii spanioli au efectuat acest studiu pe baza unui eşantion alcătuit din 11.000 de voluntari şi au descoperit că persoanele care aveau o dietă mediteraneană prezentau un risc de depresie cu 30% mai mic comparativ cu persoanele care aveau o dietă alimentară diferită.
Mecanismele specifice prin care dieta mediteraneană acţionează pentru prevenirea depresiei nu sunt bine cunoscute, au explicat autorii studiului, Almudena Sanchez-Villegas, de la Universitatea Gran Canaria din Las Palmas, şi colegii săi de la Universitatea Navarra.
Cercetătorii spanioli consideră că elementele acestei diete îmbunătăţesc capacitatea de funcţionare a vaselor de sânge, combat inflamaţiile şi repară distrugerile la nivel celular, toate aceste elemente reducând riscul de apariţie a depresiei.
Aceste concluzii se adaugă constatărilor anterioare făcute de specialişti, care au remarcat beneficiile dietei mediteraneene asupra stării de sănătate generale - reducerea riscului de declanşare a maladiilor cardiace, a diabetului, a astmului şi a cancerului.
Studiul a fost realizat pe baza răspunsurilor oferite de voluntarii spanioli, care au completat un chestionar în care au descris alimentele din dieta lor zilnică.
Cercetătorii au luat în considerare nouă componente ale dietei mediteraneene: o valoare mare a raportului acizi graşi monosaturaţi/ acizi graşi saturaţi, un consum moderat de alcool şi produse lactate, un consum scăzut de carne şi cantităţi mari de legume, fructe, nuci, cereale şi peşte.
Studiul a fost publicat în Journal of the American Medical Association.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta mediteraneană poate reduce riscul de depresie .
 Vizualizări articol: 730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dieta mediteraneană poate reduce riscul de depresie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei