Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul

Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul, având un conţinut de proteine mai ridicat, însă iaurtul conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă, potrivit linternaute.com.
Potrivit specialistului în nutriţie Caroline Le Marchand-Duros, ambele produse conţin multă apă, în proporţie de 80% - 85%, proteine animale şi puţin zahăr - lactoză. Totodată, grăsimea conţinută de cele două alimente poate varia de la 0 la 40% - în cazul brânzei de vaci uscate.
Diferenţa ar fi în ceea ce priveşte conţinutul proteic, acesta fiind de 8/100 de grame în cazul brânzei de vaci, faţă de 5/100 de grame în cazul iaurtului. Astfel, brânza de vaci este mai săţioasă.
Iaurtul, pe de altă parte, conţine mai puţină lactoză, reprezentând un avantaj pentru cei care suferă de intoleranţă la această substanţă.
Iaurtul este un aliment a cărui denumire este legată de modul specific de fabricare. Astfel, pentru a deveni "iaurt", laptele trebuie să fermenteze împreună cu două tipuri de bacterii precis identificate: streptococcus thermophilus şi lactobacillus bulgaricus.
Dacă sunt utilizaţi alţi fermenţi, alimentul nu se va mai numi în mod corect "iaurt", ci "produs lactat/ lapte fermentat".
Brânza de vaci este fabricată prin adăugarea cheagului în lapte, după care produsul este bătut şi omogenizat, pentru a fi moale şi onctuos.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brânza de vaci este mai hrănitoare decât iaurtul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei