Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea celulelor cancerigene în copilărie

Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea leucemiei la copii, din cauza unei molecule produse de organism ca răspuns la infecţii banale, care poate stimula creşterea celulelor canceroase, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Oncologică din Marea Britanie, informează BBC News.

Medicii britanici au identificat o moleculă, numită TGF, care este produsă de corp ca răspuns la infecţii şi care provoacă multiplicarea celulelor suşă precanceroase, în defavoarea celor sănătoase.

Celulele din sânge sunt produse în măduva osoasă. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multe leucocite (celulele albe) şi, uneori, acestea nu-şi mai îndeplinesc funcţiile, înmulţindu-se continuu. În timp, aceste celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, hematiile şi trombocitele.

Cercetătorii au descoperit că la originea acestei transformări stă o mutaţie genetică - fuziunea a două gene -, care provoacă apariţia celulelor precanceroase şi care se produce în uter. Aceste celule cresc apoi în măduva osoasă, acţionând ca o bombă silenţioasă, care poate rămâne în organism fără a se declanşa până la 15 ani.

1% din întreaga populaţie poartă această mutaţie genetică, însă numai 1% din acest grup dezvoltă ulterior leucemie, elementul declanşator fiind molecula TGF.

"Prin identificarea primilor paşi în dezvoltarea bolii putem determina modul în care un răspuns neobişnuit al sistemului imunitar la infecţii poate provoca declanşarea leucemiei, pregătindu-ne pentru a dezvolta măsuri preventive, cum ar fi vaccinul", a spus cercetătorul Mel Greaves.

"Înainte de acest studiu, au existat numai dovezi circumstanţiale în sprijinul ideii că infecţiile ar fi implicate în dezvoltarea leucemiei la copiii care au în organism celule precanceroase. Dar nu exista nici o dovadă a mecanismului de progresie", a spus Shabih Syed, specialist la Centrul de Cercetare a Leucemiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea celulelor cancerigene în copilărie.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Infecţiile banale pot provoca dezvoltarea celulelor cancerigene în copilărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei