Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condimentele şi beneficiile lor pentru sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai simple metode de a conferi savoare mâncărurilor pe care le gătiţi este să adăugaţi condimente, plante aromatice sau, de ce nu, o combinaţie între acestea aleasă inspirat.

Condimentele sunt cea mai comodă modalitate de a da mâncărurilor un gust deosebit, dar poate nu ştiaţi că multe dintre acestea joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor maladii precum diabetul sau cancerul. Important este să aflaţi care sunt combinaţiile benefice sau care vă sunt cel mai mult pe plac.

 

Scorţişoara, minunată pentru sănătate

Scorţişoara este unul dintre condimentele benefice, de care însă bucătarii par să fi uitat. În afară de faptul că dă un gust foarte plăcut şi o aromă deosebită preparatelor, scorţişoara previne apariţia diabetului, scăzând nivelul glicemiei după masă. În plus, previne creşterea colesterolului. Puteţi presăra scorţişoară pe feliile de pâine prăjită pe care le mâncaţi la micul dejun sau pe fructe. O puteţi adăuga în bolul de cereale cu lapte ori chiar în ceai. Poate nu ştiaţi, dar există şi anumite produse de fast-food cărora li se adaugă scorţişoară pentru savoare. Vă vindem un pont: pentru ca digestia în timpul nopţii să fie mai uşoară, după cină puteţi mânca o linguriţă de scorţişoară, căci este demonstrat ştiinţific: este unul dintre condimentele care vă „garantează” sănătatea.

 

Oregano, curry şi ghimbir

Alt condiment-minune este oregano, care se foloseşte îndeosebi în preparatele italiene. Puteţi adăuga oregano atunci când gătiţi paste sau pizza, chiar şi atunci când coaceţi pâine sau când preparaţi friptură de pui. Aroma sa proaspătă se va face simţită nu doar în mâncărurile gătite, ci şi în întreaga casă. Oregano este un antioxidant, ceea ce înseamnă că previne apariţia cancerului şi ajută la distrugerea celulelor potenţial canceroase cu care se luptă organismul.

Cercetătorii au descoperit că nimic nu previne mai bine cancerul pancreatic, stomacal sau rectal ori limfomul Hodgkin şi non-Hodgkin decât curry-ul. Specialiştii recomandă ca acest condiment să fie folosit în mâncărurile gătite cu carne de pui, indiferent dacă este vorba de fripturi, tocăniţe sau supe.

Ghimbirul este şi el destul de puţin apreciat, ţinând cont de valorile sale medicale. Acesta nu are doar un gust foarte bun, ci este şi un excelent medicament pentru durerile de stomac sau pentru starea generală proastă, având puternice proprietăţi antiinflamatoare.

 

Usturoiul, un condiment italian

Este adevărat că usturoiul are origine italiană, fiind integrat multor preparate italieneşti, însă se foloseşte cu succes în mâncăruri originare din toate colţurile lumii. Usturoiul se combină nemaipomenit de bine cu pastele şi sosul de tomate şi dă pizzei un gust deosebit. De fapt, dacă vă place gustul de usturoi, îl puteţi utiliza fără nici o restricţie atunci când gătiţi.

Din punct de vedere medical, usturoiul aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, ştiut fiind faptul că joacă un rol important în prevenirea cancerului de sân, de prostată, colorectal şi a cancerului cerebral. Puterea antioxidantă a acestuia este suficient de mare pentru a distruge celulele anormale din organism. Totuşi, nu este indicat să consumaţi prea mult usturoi deodată, întrucât ar putea cauza hemoragii interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condimentele şi beneficiile lor pentru sănătate.
 Vizualizări articol: 1217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Condimentele şi beneficiile lor pentru sănătate3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei