Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 nov 2008 - Anul XIII, nr. 271 (3952)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un australian a descoperit un vaccin împotriva cancerului de piele

Un cercetător australian, care realizase deja un vaccin împotriva cancerului de col uterin, lucrează în prezent la obţinerea unui vaccin împotriva cancerului de piele care ar putea fi testat pe oameni începând de anul viitor, potrivit presei australiene de duminică, informează AFP.

Profesorul Ian Frazer a declarat că testele vaccinului contra cancerului de piele efectuate pe şoareci au avut rezultate concludente şi că vaccinul va putea fi testat pe oameni începând din 2009, potrivit presei australiene citate de jurnalul britanic Sunday Telegraph.

"Dacă rezultatele finale vor fi încurajatoare, atunci vom avansa foarte mult şi foarte repede în acest domeniu", a declarat Frazer. El va prezenta luni rezultatele studiului pe care l-a coordonat în cadrul Congresului australian pentru sănătate şi cercetări medicale şi consideră că un vaccin eficient împotriva cancerului de piele va fi disponibil în următorii 10 ani.

El va putea fi administrat copiilor cu vârste de 10 - 12 ani, pentru a evita dezvoltarea acestei grave maladii care face 1.600 de victime pe an în Australia. Noul vaccin va anihila virusul Papiloma uman (VPH) şi manifestările sale cutanate.

Cercetător la Universitatea Queensland, Frazer a pus la punct şi vaccinul Gardasil împotriva cancerului de col uterin.

În opinia lui David Currow, directorul Cancer Australia, o organizaţie care susţine cercetările medicale din acest domeniu, un astfel de vaccin nu va putea totuşi să trateze toate formele de cancer de piele.

"Aşa cum am putut să observăm şi în cazul cancerului de col uterin, chiar dacă este eficient în 70% din cazuri, vaccinul nu a putut să protejeze ceilalţi 30% dintre pacienţi", a explicat Currow, care a reamintit că măsurile preventive rămân cea mai eficientă metodă pentru a evita apariţia cancerului de piele.

"Cea mai bună cale pentru a reduce riscul de apariţie a cancerului de piele este reducerea timpului de expunere la soare", a precizat Currow. În ultimii ani, aproape 400.000 de cazuri de cancer de piele au fost diagnosticate anual în Australia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un australian a descoperit un vaccin împotriva cancerului de piele.
 Vizualizări articol: 623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un australian a descoperit un vaccin împotriva cancerului de piele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei