Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Terapia genetică, o metodă pentru ameliorarea auzului

Cercetătorii americani au demonstrat, prin intermediul terapiei genetice, că este posibil ca, în perioada de dezvoltare embrionară, să se genereze celule funcţionale ce ar putea reduce riscul pierderii auzului, la maturitate, informează AFP.

Studiile, realizate pe şoareci, au fost realizate de o echipă de cercetători americani coordonată de John Brigande, de la Universitatea Oregon, care suferă şi el de deficienţe de auz. Rezultatele studiului au fost publicate online miercuri, de revista ştiinţifică britanică Nature.

Celulele ciliate (căptuşite cu cili care reacţionează la vibraţii sonore) situate în urechea internă sunt responsabile pentru conversia semnalelor auditive în impusuri electrice. Numărul acestor celule este deja stabilit în momentul naşterii, iar pierderea celulelor senzoriale este ireversibilă şi responsabilă de anumite probleme de auz.

Urechea internă include o cavitate (melcul sau cochlea) care serveşte la recepţionarea sunetelor şi un organ ce serveşte la menţinerea echilibrului organismului, ambele dotate cu celule ciliate care reacţionează la mişcare.

John Brigande şi colegii săi au arătat că transferul intrauterin al genei "Atoh1" în urechea internă a fetuşilor poate determina transformarea celulelor nesenzoriale în celule ciliate.

Experimente anterioare referitoare la această genă nu au putut stabili dacă celulele obţinute funcţionează. Echipa din Oregon a arătat, că în acest caz, celulele generate sunt funcţionale.

Faptul că transferul de gene in utero permite producerea unui surplus de celule ciliate care funcţionează ar putea servi ca bază pentru o terapie umană a viitorului, menţionează revista Science.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapia genetică, o metodă pentru ameliorarea auzului.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terapia genetică, o metodă pentru ameliorarea auzului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei