Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Diabetul afectează 24 de milioane de persoane în Statele Unite

Noile estimări ale guvernului american indică faptul că aproape 24 de milioane de persoane din Statele Unite suferă de diabet, cu peste 3 milioane mai multe decât se înregistra în urmă cu doi ani, informează Reuters.

Acest lucru înseamnă că 8% din populaţia SUA suferă de diabet, majoritatea având tipul II, asociat obezităţii, alimentaţiei proaste şi sedentarismului, a indicat Centrul pentru control şi prevenirea bolilor din Statele Unite.

Estimările, bazate pe date colectate în 2007, arată şi că 57 de milioane de persoane suferă de pre-diabet, o maladie premergătoare diabetului. Până la 25% dintre oamenii care suferă de diabet nu ştiu că au această boală, faţă de 30% în urmă cu doi ani.

Aproape 25% din populaţia cu vârsta peste 60 de ani suferea de diabet în 2007, potrivit aceluiaşi raport.

Cele mai crescute rate se înregistrează în rândul americanilor nativi şi al populaţiilor native din Alaska, cu 16,5% cazuri de diabet.

12% dintre persoanele de culoare şi 10% din populaţia hispanică suferă, de asemenea, de această boală, care afectează doar 7,5% din americano-asiatici şi 6,6% din populaţia albă.

Diabetul, caracterizat printr-un nivel ridicat al glucozei în sânge, are două forme. În cazul tipului II, favorizat de obezitate şi silul de viaţă sedentar, pacienţilor li se spune să încerce să-şi aducă greutatea la limite normale.

În schimb, diabetul de tipul I, care afectează mai ales tinerii, este o boală autoimună, adică sistemul imunitar al organismului este dereglat, distrugând celulele pancreasului care fabrică insulina, ce are ca rol transformarea zahărului (glucozei) în energie.

În ambele tipuri de diabet, excesul de zahăr din sânge afectează multe organe din corp, precum ochii, rinichii şi inima.

Diabetul se situează pe locul al şaptelea în topul bolilor letale din SUA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diabetul afectează 24 de milioane de persoane în Statele Unite.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diabetul afectează 24 de milioane de persoane în Statele Unite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei