Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătrâneţea aduce împăcarea cu sine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din totdeauna a existat impresia generală că persoanele mai în vârstă sunt parcă mai împăcate cu ele însele, iar acum acest lucru este confirmat de oamenii de ştiinţă. Un studiu efectuat de cercetători din cadrul Universităţii din Texas demonstrează că împăcarea cu sine se datorează faptului că înaintarea în vârstă este asociată cu mai multe sentimente pozitive decât negative, cu mai multe trăiri pasive decât active. Au fost analizate 1.450 de răspunsuri furnizate într-un studiu anterior, când s-a constatat că respondenţii de peste 60 de ani erau cu mult mai liniştiţi şi mulţumiţi de propria situaţie decât tinerii.

Studiul, publicat în revista de specialitate Social Science and Medicine, diferă de cercetările anterioare efectuate în privinţa îmbătrânirii, care se concentraseră mai mult pe aspectele negative asociate acestui proces. „Combinaţia de sentimente pasive şi pozitive arată faptul că mulţumirea, calmul şi liniştea sunt emoţiile cel mai des trăite de cei care înaintează în vârstă. Am constatat că trăirile active şi negative, precum neliniştea şi furia, nu sunt foarte des întâlnite la persoanele în vârstă”, a explicat unul dintre autorii studiului.

Participanţii la acest experiment au fost rugaţi să afirme, cu aproximaţie, cât timp din ultimii şapte ani s-au simţit trişti, singuri, îngrijoraţi, furioşi, calmi, mulţumiţi, fericiţi, entuziasmaţi, mândri, stânjeniţi, ruşinaţi şi de câte ori s-au simţit în largul lor. În urma răspunsurilor, cercetătorii au grupat toate aceste sentimente şi trăiri în patru categorii: active, pasive, pozitive şi negative. La alt nivel, acelaşi studiu a arătat că femeile tind să aibă mai multe sentimente negative decât pozitive şi mai multe trăiri pasive decât active, comparativ cu bărbaţii. În plus, s-a mai constatat că respondenţii cu venituri mari şi studii superioare tind să aibă mai multe sentimente pozitive decât cei cu venituri mici şi un nivel scăzut de educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâneţea aduce împăcarea cu sine.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrâneţea aduce împăcarea cu sine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei