Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cancerul şi bolile de inimă, cauza celor mai multe decese

Cancerul, maladiile cardiovasculare şi accidentele rutiere vor sta la originea a 30% dintre decesele înregistrate în lume în 2030, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), prezentat la o conferinţă mondială care are loc la Geneva şi preluat de AFP.

În schimb, maladiile infecţioase ucid din ce în ce mai puţine persoane şi vor sta la originea a doar 25% dintre decesele înregistrate în lume în 2030, potrivit "Statisticilor sanitare mondiale pe 2008", publicate în cadrul reuniunii anuale a OMS, care are loc săptămâna aceasta, la Geneva.

"La nivel global, numărul deceselor provocate de cancer va creşte de la 7,4 milioane în 2004 la 11,8 milioane în 2030, în timp ce numărul deceselor provocate de maladii cardiovasculare va creşte, în aceeaşi perioadă, de la 17,1 milioane la 23,4 milioane", indică studiul.

Numărul deceselor provocate de accidentele rutiere va fi aproape dublu, de la 1,3 milioane la 2,4 milioane în perioada 2004 - 2030, mai ales "din cauza creşterii numărului de proprietari de autovehicule cu motor şi a utilizării acestora în favoarea creşterii economice în ţările cu venit mic şi mediu", este de părere OMS.

Creşterea mortalităţii provocate de maladiile non-transmisibile va fi acompaniată de scăderea semnificativă, la nivel mondial, a numărului de decese provocate de maladii infecţioase sau parazitare, inclusiv SIDA, tuberculoză şi malarie, potrivit studiului OMS.

Numărul deceselor provocate de maladia SIDA va continua, totuşi, să crească, pentru a atinge un prag de 2,4 milioane în 2012 şi pentru ca ulterior să scadă, la 1,2 milioane, în 2030.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul şi bolile de inimă, cauza celor mai multe decese.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cancerul şi bolile de inimă, cauza celor mai multe decese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei