Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Persoanele cu posteriorul mare, mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de diabet

Tipul de grăsime care se acumulează în jurul şoldurilor şi pe posterior poate oferi o anumită protecţie împotriva diabetului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Cell Metabolism şi preluat de Reuters.

Cercetătorii de la Şcoala medicală Harvard, coordonaţi de Ronald Kahn, autorii studiului, spun că grăsimea subcutanată (care se adună sub piele) ajută la îmbunătăţirea sensibilităţii la hormonul insulinei, care se ocupă cu reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Cobaii cărora li s-a transplantat acest tip de grăsime în abdomen au pierdut din greutate, iar nivelul celulelor lor adipoase a scăzut, chiar dacă nu au existat modificări în dieta alimentară sau de nivel a activităţilor fizice.

Kahn spune că efectele cele mai bune se obţin dacă acest tip de grăsime este transplantat în abdomen.

Kahn a declarat că a început acest studiu după ce a remarcat că grăsimea localizată în diverse părţi ale corpului are efecte diferite asupra bolilor metabolice, de tipul diabetului.

De exemplu, grăsimea care se adună în abdomen - viscerală - poate creşte riscul de diabet şi maladii cardiace, în timp ce persoanele cu corpul în formă de pară, cu depozite adipoase în jurul şoldurilor şi pe posterior, sunt mai puţin predispuse la astfel de boli.

Kahn spune că studiul este important pentru că arată că nu orice tip de grăsime este dăunător, însă adaugă că mai sunt necesare studii care să analizeze acest aspect.

Cercetătorii speră să afle ce substanţă din grăsimea subcutanată ar putea sta la baza unui tratament necesar în prevenirea bolilor metabolice. Deşi grăsimea produce mai mulţi hormoni, Kahn spune că nici unul dintre aceştia nu pare a fi implicat în proces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele cu posteriorul mare, mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de diabet.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele cu posteriorul mare, mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de diabet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei