Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Femeile confundă simptomele infarctului cu oboseala cronică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea femeilor confundă simptomele unui atac de cord cu oboseala, cu indigestia sau cu stresul şi nu reuşesc să intervină la timp pentru a rezolva această problemă - cel puţin aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui studiu recent.

Un grup de cercetători din Statele Unite a făcut un experiment, studiind simptomele şi comportamentul unui eşantion de 30 de femei cu vârsta medie de 48 de ani, care au fost victimele unui atac de cord. Subiecţilor li s-a cerut să povestească în detaliu experienţa de atunci şi să menţioneze simptomele, măsurile luate iniţial în urma acestor simptome (sau lipsa de reacţie, după caz), dar şi motivele pentru care nu au apelat la un medic de specialitate.

„Am descoperit că majoritatea femeilor nu au asociat simptomele pe care le-au avut cu posibilitatea apariţiei unei boli de inimă, ci cu oboseala, indigestia, stresul sau suprasolicitarea”, a explicat unul dintre autorii studiului, profesoara Judith Lichtman, din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Yale.

În cadrul studiului s-au desfăşurat mai multe interviuri telefonice cu fiecare femeie, aceste discuţii fiind purtate timp de 30 - 40 de minute într-un interval de şapte zile după externarea acestora din spital în urma infarctului suferit. Datorită acestei metode aplicate, subiecţii au putut să-şi amintească foarte bine toate detaliile legate de starea lor de sănătate şi de înrăutăţirea acesteia.

„Aceste femei ne-au furnizat informaţii detaliate şi am constatat că majoritatea lor habar nu aveau că se confruntau cu riscul apariţiei unei boli grave de inimă”, a mai spus Lichtman.

Multe dintre femeile care au participat la acest studiu au declarat că nu au luat măsuri pentru tratarea simptomelor pentru că, în momentul în care au luat legătura cu doctorul lor, acesta a recomandat o programare peste câteva zile. Prin urmare, nu au considerat că era vorba de ceva grav.

„Femeile tinere reprezintă mai puţin de cinci procente din numărul total al bolnavilor de inimă înregistraţi în Statele Unite, însă, din punct de vedere statistic, acest lucru se traduce prin 16.000 de decese şi 40.000 de spitalizări anual, ceea ce înseamnă că această cifră rivalizează cu numărul de cazuri de cancer la sân înregistrate în acest grup de vârstă”, a mai spus Judith Lichtman.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile confundă simptomele infarctului cu oboseala cronică.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile confundă simptomele infarctului cu oboseala cronică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei