Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Persoanele cu mâini şi picioare scurte pot avea pierderi de memorie la bătrâneţe

Persoanele care au mâini şi/ sau picioare scurte prezintă mai multe riscuri să aibă probleme de memorie, de tipul demenţei sau al maladiei Alzheimer, odată cu înaintarea în vârstă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Neurology şi preluat de Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Boston, autorii studiului, spun că femeile cu membrele cele mai scurte prezintă cu 50% mai multe probabilităţi de a dezvolta demenţă sau maladia Alzheimer faţă de cele cu membre mai lungi. Şi cu cât partea de jos a piciorului este mai lungă, cu atât riscul de demenţă este mai scăzut.

În cazul bărbaţilor, doar cei cu braţe mai scurte prezintă riscuri ridicate de a dezvolta demenţă, potrivit acestui studiu.

Cercetătorii spun că studii anterioare au sugerat că factorii de mediu din prima parte a vieţii joacă un rol semnificativ în posibilitatea de a dezvolta o boală cronică ulterior în viaţă. Membrele scurte pot fi un semn al deficitului nutriţional din prima parte a vieţii, care joacă un rol important şi în dezvoltarea creierului.

"Măsurătorile corpului, precum înălţimea genunchiului sau lungimea braţului, sunt adesea indicatori biologici ai lipsurilor nutriţionale din prima parte a vieţii", a indicat Tina Huang, coordonator al studiului.

Alte studii au scos la iveală o asociere între lungimea membrelor şi demenţă la populaţiile din Asia, iar Huang a dorit să ştie dacă tendinţa se păstrează şi în SUA, unde înălţimea este moştenită în 80% din cazuri.

La studiu, care a durat cinci ani, au participat 2.798 de persoane, cărora li s-au măsurat membrele superioare şi inferioare. Majoritatea participanţilor la studiu erau albi, cu vârsta medie de 72 de ani. Până la sfârşitul studiului, 480 dintre voluntari dezvoltaseră demenţă.

"La nivel general, studiul nostru sugerează că, la fel ca la populaţia coreeană, măsurile corpurilor persoanelor scunde, deşi definite după standarde vestice, pot prezice riscul de demenţă", a spus Huang.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele cu mâini şi picioare scurte pot avea pierderi de memorie la bătrâneţe.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele cu mâini şi picioare scurte pot avea pierderi de memorie la bătrâneţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei