Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de alcool creşte semnificativ riscul de cancer la sân

Femeile care consumă zilnic minim două pahare de vin prezintă cu 51% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de cancer la sân, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat în SUA, prezentat la conferinţa anuală a Asociaţiei americane de oncologie, care a avut loc la San Diego, informează Reuters.

La studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago, care a durat şapte ani, au participat aproape 185.000 de femei aflate la menopauză.

Studiul a scos la iveală faptul că un consum moderat de alcool - un pahar pe zi - creşte riscul de cancer mamar cu 33%, în timp ce femeile care beau zilnic cel puţin două pahare de alcool prezintă cu 51% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi faţă de femeile abstinente.

Rezultatele studiului confirmă teoria experţilor britanici, potrivit căreia alcoolul este cel mai important factor care favorizează apariţia cancerului mamar, fiind responsabil de 5% din cele 44.000 de cazuri înregistrate anual în Marea Britanie. Consumul de alcool este vinovat, potrivit specialiştilor, şi de creşterea numărului de femei care suferă de boli hepatice şi de probleme de fertilitate.

Studiul cercetătorilor americani a arătat o legătură clară între tiparele consumului de alcool şi dezvoltarea uneia dintre cele mai comune forme de cancer mamar, o formă alimentată şi de excesul de hormoni sexuali, estrogen şi progesteron.

Asocierea a avut în vedere atât vinul şi berea, cât şi spirtoasele şi a rămas valabilă chiar şi după ce s-au luat în considerare alţi factori precum vârsta, greutatea corporală şi istoricul familial.

Femeile care consumă bere prezintă puţin mai multe riscuri de cancer mamar decât cele care consumă vin. Însă vinul s-a dovedit mai periculos decât băuturile spirtoase.

Specialiştii cred că alcoolul împiedică organismul să descompună estrogenul, un hormon care alimentează creşterea tumorilor canceroase. Produşii chimici formaţi în organism în timpul digestiei alcoolului sunt şi ei asociaţi cu dezvoltarea cancerului mamar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de alcool creşte semnificativ riscul de cancer la sân.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de alcool creşte semnificativ riscul de cancer la sân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu stangu-n dreptul trimis de
(15 apr 2008, 13:48:56
Acu cateva numere anterioare ridicati in slavi beneficiile aduse de alcool. Cica alcoolul este bun la dizolvarea "grasimilor" si astfel reprezeinta un factor protector cardio-vascular.

Adevarul este ca alcoolul nu este bun la nimic, nici in cantitati mici si cu atat mai putin in cele mari. In al doilea rand alimentele procesate, aici intra chiar si painea sunt nocive pt organism. Cerealele prin procesare isi schimba ph-ul !!

Omul care doreste sa fie sanatos macar d. p. d. v. alimentar ar trebui sa manance numai fructe si legume si acestea culese de mana lui din gradina proprie pt a fi sigur ca nu au fost tratate!

Multi au sa zica bla, bla dar asta-i calea ....am sa raspund eu!

Si sa nu uitati ca cei cu burtile mari, pline de mici si bere, plamanii plini de tutun mai devreme sau mai tarziu sigur veti avea de suferit si din pacate atunci nu o sa va poata nimeni salva. Si degeaba o sa va caiti atunci!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei