Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prea puţin somn în copilărie dăunează sănătăţii mentale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii care dorm puţin sunt mai expuşi riscului ca mai târziu să sufere de anxietate, depresie sau episoade de agresiune este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă.

Aceştia au constatat că dintre cei 2.076 de subiecţi ai studiului, persoanele care la vârste cuprinse între patru şi 16 ani s-au confruntat cu probleme legate de programul de somn au arătat simptome de anxietate, depresie şi agresivitate între 18 şi 32. ĽTulburările de somn sunt indicatori de risc pentru probleme emoţionale în adolescenţă şi la maturitate“, se precizează în raportul elaborat. ĽPentru ca unui doctor să îi fie de folos informaţiile referitoare la legătura dintre tulburările de somn şi dificultăţile emoţionale şi comportamentale, este foarte important să se clarifice care dintre problemele de somn sunt asociate cu aceste dificultăţi“, s-a mai scris în raport. La începutul experimentului, desfăşurat pe o perioadă de mai mulţi ani, Alice M. Gregory, profesor doctor în cadrul Universităţii din Londra, şi colegii săi au analizat informaţii despre somnul a 2.076 de copii cu vârste cuprinse între patru şi 16 ani. Părinţii au încadrat tulburările de somn şi comportamentele copiilor în diverse categorii, iar mai târziu copiii deveniţi adulţi şi-au caracterizat ei înşişi simptomele emoţionale şi comportamentale. S-a constatat că subiecţii care în copilărie făcuseră parte din categoria celor care dorm puţin erau cei mai predispuşi să sufere de anxietate şi comportament agresiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prea puţin somn în copilărie dăunează sănătăţii mentale.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prea puţin somn în copilărie dăunează sănătăţii mentale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei