Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 apr 2008 - Anul XIII, nr. 87 (3768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noutate absolută

Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei şi-a dat în judecată colegii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz fără precedent în justiţia suceveană. Preşedintele unei instanţe şi-a dat în judecată colegii, care acum câteva zile solicitaseră, la rândul lor, demiterea şefei lor. Nebunia se petrece la Judecătoria Vatra Dornei, iar protagonişti sunt preşedinta în exerciţiu, Codrina Iosana Martin, pe de o parte, şi ceilalţi doi magistraţi care activează la această instanţă, Felicia Marian şi Ilie Cotoman, pe de altă parte. Cei trei judecători şi-au dat întâlnire ieri la Tribunalul Suceava, preşedintele acestei instanţe având ingrata misiune de a rezolva litigiul dintre magistraţii din Vatra Dornei.

 

Atacul magistraţilor Ilie Cotoman şi Felicia Marian

Conflictul mocnit dintre magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei a început să ardă cu vâlvătăi la mijlocul lunii martie a acestui an.

Pe 14 martie 2008, Colegiul de conducere al Judecătoriei Vatra Dornei, din care fac parte judecătorii Felicia Marian şi Ilie Cotoman, a dezbătut „problemele generale ale acestei instanţe şi a adoptat o hotărâre menită să asigure buna organizare şi funcţionare a acesteia”. În baza acestei hotărâri s-au înfiinţat module de lucru, care să asigure continuitatea grefierilor în şedinţele de judecată. Colegiul de Conducere a şi motivat această decizie prin faptul că au existat cereri din partea grefierilor, dar şi prin faptul că numărul grefierilor este dublu faţă de cel al magistraţilor.

„În prezent, în fiecare şedinţă de judecată, intră, de regulă, câte doi grefieri, ceea ce duce la fragmentarea şedinţelor de judecată, la deficienţe în folosirea cât mai operativă a bazelor de date”, este motivarea dată de judecătorii Marian şi Cotoman.

O altă măsură adoptată a fost schimbarea unor atribuţii ale judecătorilor. Astfel, compartimentul de informare şi relaţii cu publicul şi purtător de cuvânt al Judecătoriei Vatra Dornei a fost numit Ilie Cotoman. Decizia a fost motivată prin aceea că înainte de a ajunge magistrat, acesta a fost ziarist şi are experienţă în domeniu.

De asemenea, s-a hotărât ca atribuţiile privind evidenţa Monitoarelor Oficiale să fie preluate de un grefier cu studii superioare, pentru degrevarea unor sarcini de serviciu care reveneau judecătorilor. Aceasta s-a justificat prin faptul că există doar trei judecători la instanţă, iar numărul de dosare ce trebuie soluţionat este foarte mare.

În fine, o altă măsură luată a fost aceea ca magistraţii să poată intra fără restricţii în instituţie.

Până pe 14 martie, pentru a intra în sediul Judecătoriei Vatra Dornei în afara orelor de program, judecătorii aveau nevoie de acceptul preşedintelui, la fel cum se întâmpla şi la orice vizită a unei persoane din exterior în timpul orelor de lucru.

 

Contraatacul preşedintei Codrina Iosana Martin

După câteva săptămâni de la adoptarea măsurilor de către Colegiul de Conducere, mai exact pe 1 aprilie 2008, a fost convocată Adunarea generală a Judecătoriei Vatra Dornei, acolo unde a participat şi conducerea Curţii de Apel Suceava. Pentru că atât magistraţii Ilie Cotoman şi Felicia Marian, cât şi preşedinta Codrina Iosana Martin au rămas pe poziţii de luptă, inevitabilul s-a produs.

Pe 2 aprilie, Cotoman şi Marian au sesizat Consiliul Superior al Magistraturii şi au cerut nici mai mult nici mai puţin decât demiterea preşedintelui Judecătoriei Vatra Dornei.

Codrina Iosana Martin nu a rămas impasibilă şi a reacţionat imediat. Prima măsură a fost aceea de a convoca Colegiul de Conducere al instanţei pentru a cere revocarea hotărârii din 14 martie 2008. Cum din acest Colegiu făceau parte judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian, cererea a fost respinsă ca inadmisibilă.

A urmat pasul doi. Codrina Iosana Martin a atacat în instanţă hotărârea Colegiului de Conducere, prin care a cerut suspendarea hotărârii din 14 martie, iar ieri dosarul s-a aflat pe rolul Secţiei Comerciale şi Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava.

 

Reclamanta şi pârâţii, la judecată în faţa Tribunalului

La termenul de ieri au fost prezente toate părţile implicate, adică cei trei judecători. Ilie Cotoman şi Felicia Marian au declarat că prin controversata hotărâre din 14 martie nu au dorit altceva decât să îmbunătăţească activitatea instanţei de judecată.

„Citarea noastră în calitate de pârâţi este un act tendenţios, efectuat cu rea credinţă, în scopul de ne umili şi a ştirbi demnitatea noastră de magistraţi”, a spus Felicia Marian, după care i-au dat lacrimile.

La rândul său, Ilie Cotoman a spus că este abuziv şi denigrator ca un magistrat să nu poată intra în sediul instituţiei unde lucrează fără aprobarea preşedintelui Judecătoriei.

„În loc să fim încurajaţi şi felicitaţi că venim să muncim, pentru a soluţiona în termenul legal dosarele aflate pe rol, nouă ni se pun tot felul de piedici”, a spus Ilie Cotoman.

În replică, Codrina Iosana Martin a declarat că prin hotărârea luată în Colegiul de Conducere al Judecătoriei Vatra Dornei se simte lezată şi nu-şi poate exercita atribuţiile de serviciu în mod corespunzător.

După ce s-au contrat în privinţa calităţii procesuale a „petentei” Codrina Iosana Martin şi şi-au expus punctele de vedere, cele două părţi au fost anunţate de preşedintele de şedinţă, nimeni altul decât preşedintele Tribunalului Suceava, judecătorul Doru Bunduc, că soluţia va fi anunţată luni, 14 aprilie.

 

„Nu am mai suportat umilinţa”

La ieşirea din sala de judecată, Ilie Cotoman şi Felicia Marian au oferit şi alte amănunte despre situaţia de la Vatra Dornei. Potrivit celor doi, din cauza presiunii sub care se lucrează la această instanţă, în ultimii doi ani şi-au găsit alte locuri de muncă doi judecători şi un grefier şef.

„Colectivul a fost divizat, iar demiterea preşedintelui este singura cale de a rezolva problemele apărute. Este o situaţie regretabilă şi fără precedent în justiţia din România. Nu am mai suportat umilinţa şi sperăm ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii care se vor deplasa la Vatra Dornei să ia măsurile legale care se impun”, au declarat judecătorii Ilie Cotoman şi Felicia Marian.

 

Blestemul Judecătoriei Vatra Dornei

Judecătoria Vatra Dornei pare blestemată. În urmă cu mai bine de un an, fosta preşedintă a instanţei, Elena Simionescu, a fost reclamată la CSM de practici oculte. Simionescu a fost acuzată de vrăjitorie şi că ar fi creat o atmosferă tensionată la Judecătoria Vatra Dornei, prin aceea că ar fi făcut ritualuri cu apă, noroi şi alte lichide, sare şi piper, pe birourile colegilor judecători.

După îndepărtarea Elenei Simionescu din cadrul acestei instanţe părea că totul a revenit la normal. A fost o linişte aparentă, care s-a spart luna trecută.

Mai trebuie spus că dintre cei trei judecători, Felicia Marian este cea mai veche şi activează la această instanţă din 1997, în timp ce Ilie Cotoman activează la Judecătoria Vatra Dornei din decembrie 2007.

De cealaltă parte, Codrina Iosana Martin se află în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Vatra Dornei din 1 mai 2006.

Nebunia va fi soluţionată săptămâna viitoare, când la Judecătoria Vatra Dornei vor veni reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii pentru o cercetare amănunţită.

 

Judecătoria Vatra Dornei, „închisă” pentru o zi

Pentru că Felicia Marian, Ilie Cotoman şi Codrina Iosana Martin înseamnă de fapt toţi magistraţii Judecătoriei Vatra Dornei, ziua de ieri a fost una specială pentru această instanţă. Deplasarea la Suceava, la sediul Tribunalului, a celor trei judecători a echivalat cu sistarea oricărei activităţi la instanţa din Vatra Dornei.

Practic, vineri, 11 aprilie 2008, Judecătoria Vatra Dornei a fost „închisă”, toate procesele programate ieri fiind amânate din cauza disputelor dintre magistraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei şi-a dat în judecată colegii.
 Vizualizări articol: 2307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Preşedinta Judecătoriei Vatra Dornei şi-a dat în judecată colegii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tara lui peste judecator trimis de
(12 apr 2008, 11:28:57
Daca Tara asta merge prost merge numai si numai din cauza judecatorilor si a procurorilor. Sunt breasla care a tras mereu tara asta in jos, atat inainte de 89 prin procesele lor mincinoase cat si dupa 89 cu aceleasi procese false dar de asta data cu interese financiare!

Faptul ca a am avut emotii la aderarea in UE s-a datorat tot sistemului justitiar din Romania.

Acesti oameni nu-si fac datoria desi sunt cei mai bine platiti oameni din Romania. Plus ca au sporuri si facilitati pe care altii nici macar nu si le imagineaza.

Si ei drept raspuns la beneficiile pe care le au ce fac ? Se tin de brasoave, prostii si podlogarii pe banii nostri!

Mai bine banii astia i-ar da in sanatate!
1.1  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(12 apr 2008, 11:45:51
CEA MAI CORUPTA RAMURA A STATULUI ROMAN ESTE JUSTITIA. VA ROG SA PRIVITI CU ATENTIE DOSARELE IN DERULARE DE LA JUDECATORIA SUCEAVA, TRIBUNALUL SUCEAVA SI RESPECTIV CURTEA DE APEL....ESTE DEZASTRU OAMENI BUNI.

SE VORBEA DE CE MASINI AU CEI DE LA POL CIRC, DAR SA VEDEM CE VILE,CE TERENURI, CE BLOCURI AU JUDECATORII DE LA SUCEAVA...ESTE INCREDIBIL CE SE INTAMPLA LA SUCEAVA
1.2  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(12 apr 2008, 13:47:39
Nu stiu cum se face dar de fiecare data cand este implicat un om important din mun intr un scandal, sariti cu fel de fel de comentarii, de parca le ati sti pe toate. Nu te contrazic decat sub un singur aspect. Afirmatia ta despre dosarele de la Judecatorie, Tribunal si Curte sunt false. Nu mai indu lumea in eroare pentru ca habar nu ai ce inseamna aceste institutii. Si daca vrei sa ti fie mai bine, apuca te si fa ceva in loc sa stai toata ziua si sa ti dai cu parerea pe forum. Cu respect.
1.3  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(12 apr 2008, 21:23:09
am mai auzit din astea....laso asa...sa nu crezi ca stau degeaba omule!!!!!! eu muncesc si unii ca ei ma fura...de aia mai scriu pe forum poate li se face rusine ca de zis nu le va zice nimieni nimic
1.4  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(12 apr 2008, 21:26:43
nu ma contrazici si la vile terenuri si blocuri si apartamente noi???????? ia incearca, ca apoi sa iti scriu nijte exemple de cine are si de unde le-a dobandit
1.5  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(13 apr 2008, 17:10:37
da de ce nu consultati voi site csm -ului si vedeti ce averi au judec si proc si spunene si noua daca sunt minciuni? ca eu n am dat pe spate la ce am citit acolo! sunt o gramada de neispraviti care au muuuult mai muuuult!
1.6  RE: Tara lui peste judecator trimis de
(14 apr 2008, 00:13:56
of of Tepes unde esti...bai adolfule mai crezi in mos craciun sau o faci pe-a prostu intentionat asa la deruta? arata-mi tu o declaratie de avere a cuiva din romania postata undeva pe internet care sa aiba vreo treaba cu realitatea...tampitule,din cauza voastra o ducem noi prost in tara asta
2.   Cand 3 se cearta ...poporul castiga trimis de
(12 apr 2008, 12:56:41
e un lucru rau ca nu se pot...intelege ca niste....adevarati judecatori , dar este si partea...pozitiva a ...conflictului.

se tem unul de...celalalt si asta intr-o oare care masura ....elimina ....coruptia .

oameni care ar ...trebui sa fie....MODEL DE CORECTITUDINE , au intrat intr-un conflict de genul....copiilor.
2.1  RE: Cand 3 se cearta ...poporul castiga trimis de
(12 apr 2008, 13:34:12
cand o vezi pe temida "the retarded" iti vine sa tipi de fericire ca nu esti ca ea. apropo, temida ... doare??? de ce nu ne faci un pustiu de bine sa mergi la un veterinar pentru tratament de specialitate?! poate mai ai 0,000001% sanse. desi ... comentariile tale agramate, poticnite, fara nicio noima, imbecile si ridicole dezvaluie o temida proasta-cuc, paranoica, snoaba, fara nici cea mai mica urma de bun simt (sau macar simt al penibilului), bagatoare in seama, caraghioasa etc. temida, cat vrei ca sa faci un salt de pe acoperisul unui bloc cu 10 etaje?
2.2  RE: Cand 3 se cearta ...poporul castiga trimis de
(12 apr 2008, 13:44:13
ti-am ranit ...orgoliu de....INVULNERABIL ??!!

la"s ca te-nveti si tu incetul cu ...incetul cu.....democratia !!!
2.3  RE: Cand 3 se cearta ...poporul castiga trimis de
(12 apr 2008, 15:10:47
bre, just me, tre' sa dau o bere. ai descris mizeria de temida cum nu se poate mai bine. dar te rog sa-mi permiti sa te completez, in sensul ca temida a fost probabil frustrat(a) de mic(a), avand un tata betiv, cu palma grea si o mama care probabil iubea mai mult vecinii decat plodul retardat si temidos.
3.   Magistrati trimis de
(12 apr 2008, 14:15:59
Din acest articol deducem in mod clar ca... si judecatorii sunt oameni. Greseala lor este ca au uitat faptul ca rufele murdare se spala in familie si nu in public. Toata treaba asta pune un semn de intrebare asupra deciziilor luate la judecatoria respectiva. Propunerea mea este foarte simpla: respectivii magistrati sa se apuce de politica, numai acolo, in acel mediu au loc balacareli de acest gen.
4.   Imi place trimis de
(12 apr 2008, 16:40:02
E foarte simpatica aceasta Codrina!
4.1  RE: Imi place trimis de
(14 apr 2008, 15:08:34
Partea mai simpatica nu se vede �n poza,e sub foto.
5.   Xxx trimis de
(12 apr 2008, 17:09:09
ce probleme importante voia sa rezolve si sa reglementeze judecatorul Cotoman,cand el nu are decat 3 luni de activitate?Probabil a fost manipulat de cealalta judecatoare frustrata.Pacat ca intr-un colectiv atat de mic ,orgoliile sunt atat de mari.
6.   DISPRETUL FATA DE LEGI trimis de
(12 apr 2008, 19:35:14
Orcine poate sa apeleze la judecata prin justitie,unde sa se judece cauza asa cum se prevede conform codurilor de procedura.Nu se respecta procedurile si sentintele se dau fara a se motiva in drept si in fapt,alaturi de foarte multe ori de prevederile legii.Judecatorii sunt inamovibili si fac ce vor si nu pot fi luati la raspundere cand hotarasc in numele legii sentinte ce nu au nimic comun cu ceia ce trebuia sa se judece.FARA COMENTARII.Traim in ROMANIA.
6.1  RE: DISPRETUL FATA DE LEGI trimis de
(13 apr 2008, 17:14:25
da in ce tara judecatorii raspund pentru sentintele lor? germania ,marea britanie,usa cumva? auzi ba Legea mai citeste bhai fraiere si dupa-aia comenteaza!

7.   Studiaza! trimis de
(13 apr 2008, 19:37:18
Poate doamna Felicia Marian doreste sa preia conducerea judecatoriei...ca tot e cea mai veche pe acolo. Lasand gluma la o parte, e pacat ca orgoliile sunt atat de mari la instanta atat de mica...Si inca ceva...as vrea sa zica si cineva din interiorul sistemului despre coruptie, daca exista, fiindca cei din exterior au toti urechi...si cu ele gandesc...si nu e de ajuns...cu ele gandesc si apoi spun ce aud...adica multe neadevaruri...
8.   Buna...buna....buna... trimis de
(13 apr 2008, 22:26:20
Felicia Marian vrea sa fie presedinte cu orice chip.

Cotoman este manipulat de Felicia Marian.

D-soara Martin vrea sa fie presedinte.

Ghici cine castiga?

La salariile pe care le au , din cate stiu peste 80 milioane lei lunar, merita sa te bati.

D-soara Martin are sprijinul catorva oameni importanti din Vatra Dornei.

D-na Marian are si ea sprijinul altor cativa oameni importanti.

Vrem o paruiala si cine va castiga aceea sa fie presedinta.

Castiga cea care ramane in picioare.

Locul de desfasurare il propun la fostul cinema.

Va rog sa stabiliti data.

Cum va fi inghesuiala, va fi cu intarea obilgatorie.

sa auzim de bine.
8.1  RE: Buna...buna....buna... trimis de
(14 apr 2008, 15:11:26
Nu stiu ce sa zic.Adevarul ca picioare frumoase au am�ndoua.Le doresc succes
9.   JVD trimis de
(14 apr 2008, 15:15:52
Domnul Cotoman este un om si un judecator serios.Cred ca dumnealui are dreptate.Mare pacat ca la aceasta instanta sunt mereu probleme si scandaluri,parca ar fi blestemata cum se spunea �n articol.Poate o fi de la practicile woodoo ale doamnei S.
10.   Justitia se face la instanta trimis de
(14 apr 2008, 22:00:12
Mi se pare normal sa ii dea in judecata odata ce se considera neindreptatita! ce mare filozofie ca a deschis un proces! nu oare asa se cauta dreptatea!? iar faza cu "i-au dat lacrimile" e teatru dupa parerea mea... poate ca de ciuda i-au dat lacrimile!!!!! de ciuda ca nu mai prinde si ea ciolanul!!

Ma intreb pe doamna S cine a dat-o jos?! tot dorinta de a ocupa acest scaun! nu practicile woodoo! aste sunt prostii...

11.   Si voi cenzurati? trimis de
(14 apr 2008, 23:04:12
Nu stiu de care parte sunteti?V-am trimis trei comentarii-ce se �ncadrau �n obiectul dezbaterii,cu un limbaj civilizat....de ce nu le-ati dat publice?Au deranjat pe cineva?Reflectau foarte bine aevarata stare de fapt?Bine ca publicati toate PROSTIILE lui Hitler si Temida!!!! Halal Gazeta...ce mai gezeta de doi bai...!
12.   Asa da! trimis de
(14 apr 2008, 23:13:11
Ma rog ca situatia de la Jud. Vatra Dornei sa fie un caz izolat,altfel tara se duce de r�pa.Acesri trei judecatori nu au ce face?Le este prea bine?Sa fiu ministru al Justitiei as desfiinta aceasta,,jalnica instanta,,iar d-nii judecatori sa faca naveta ...ca tot le este platita dealasarea si cazarea.Va scriu �n cunostinta de cauza,deoarece sunt frecvent �n salile de judecata la Vatra Dornei si ma �ngrozesc ce justitie se face.Vai de legile noastre �n ce hal sunt,,interpretate aici!Sunt foarte obiectiva...dat trebuie sa afirm ca singura profesionista este Marian felicia.D-nul Cotoman a schimbat mai multe meserii si s-a oprit la cea mai banoasa,iar d-soara Martin..saracuta ar trebnui sa se casatoreasca altfel cine stie ce,,pozne va mai face,,
13.   DE ce ? trimis de
(14 apr 2008, 23:36:03
Ma mira faptul ca nimeni dintre cei direct implicati �n actul de judecata-respectiv avocatii-vesnic nemultumiti de situatia de umilire la care sunt supusi mai alesde presedinta Martin,nu spun nimic.Nu au curajul?Acum ar trebui sa faca publice aspecte demne de ,,cronica c�rcotasilor,,,scene care se petrec �n salile de judecata.Nu mai exista prestanta judecatorului,respectul nu impus ci datorat prin modul de comportare.Aici lipsesc toate!!Eu cred ca �n acest orasel vin judecatori slab pregatiti ,care nu si-au gasit loc la instante din orase mai mari,cu exceptia localnicilor.Cei buni au plecat fie la instante superioare,fie �n alte orase!!DE CE?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei